Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş și Iohannis au întors spatele tinerilor şi muncitorilor

Postat la: 02.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Thomas Edison spunea că "oportunitatea este pierdută de majoritatea oamenilor pentru că e îmbrăcată în salopetă şi arată ca munca". Şi premierul Dacian Cioloş a demonstrat că nu vrea să-l contrazică pe Thomas Edison, fapt pentru care a mai pierdut în aceste zile încă o oportunitate, cei drept de imagine, cu ocazia zilelor de 1 şi 2 mai. Pe 1 Mai 2016 se împlinesc 127 de ani de când Internaţională a II-a a decis că ziua de 1 Mai să fie marcată ca Zi internaţională a muncii sau a muncitorilor.

În România, ziua de 1 Mai se celebrează, din 1890, de obicei, sub forma unor petreceri câmpeneşti. De regulă, Ziua internaţională a muncii este marcată prin manifestaţii de stradă şi mitinguri sau prin diferite manifestări şi concursuri distractive, organizate în special de sindicate. Anul acesta, la noi, sindicalitele, care se bat cu pumnul în piept la televizor pentru soarta angajaților, au marcat ziua muncii prin indiferenţă şi nepăsare. Cu aceeaşi nepăsare şi indiferență a tratat ziua muncii şi premierul Dacian Cioloş care, nici r n-a catadicsit să dea un mesaj de două rânduri pentru cei care muncesc măcape site-ul Guvernului sau pe Facebook. Astfel, a demonstrat că nu-l interesează destinul celor circa 5,2 milioane de oameni care muncesc în România şi a încă vreo câteva milioane de români care trudesc în străinătate.

O a doua dovadă de indiferenţă şi nepăsare a premierului Dacian Cioloş constă în faptul că astăzi- 2 Mai, este Ziua Naţională a Tineretului din România. În octombrie 2004, legea a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, care era for decizional. Astfel, potrivit Legii nr. 425/28 octombrie 2004, ziua de 2 mai a devenit ''Ziua Naţională a Tineretului''. Mai mult, conform acestei legii, toate autorităţile administraţiei publice centrale şi locale ce au atribuţii în domeniul educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor au obligaţia să susţină financiar şi organizatoric respectivul eveniment. Însă, premierul Dacian Cioloş, chiar dacă nu a mişcat un deget pentru organizarea unor evenimente dedicate acestei zile, deşi există cadrul legal, măcar putea să posteze pe site-ul Guvernului un amărât de mesaj dedicat celor peste 3.500.000 de tineri ai României oriunde s-ar afla ei.

Dar, nici atât lucru nu a fost în stare să facă, deşi se laudă că are o Strategia Naţională în domeniul politicilor de tineret 2015-2020, iar tinerii sunt o prioritate pentru el şi cabinetul său. Cât de prioritari sunt tinerii pentru Cioloş o demonstrează faptul că nu are niciun consilier pentru probleme de tineret şi sport, iar Ministerul Tineretului şi Sportului a tratat cu indiferenţă şi nepăsare Ziua Naţională aTineretului. Aceeași atitudine de nepăsare și indiferență față de muncitori și tineri a manifestat-o în aceste zile și președintele Klaus Iohannis care efectiv n-a avut timp să transmită un comunicat sau mesaj banal pe facebook sau prin intermediul biroului de presă de la Cotroceni pentru muncitorii și tinerii din Romînia și cei din afară.

De fapt, ca și Cioloș, Iohannis demonstreaza că nu-l interesează soarta tinerilor și ca atare, nici până acum nu are un consilier pentru probleme de tineret și sport. Practic, prin nepăsarea şi indiferenţă manifestată în aceste zile de început de mai, premierul Dacian Cioloş și președintele Klaus Iohannis au arătat că nu-i intersează cei 5.200.000 de muncitori din România şi nici cei încă vreo 3.500.000 de tineri. Poate că românilor tineri și celor care muncesc, ar trebui să ne dea de gândit vorbele lui Petre Ţuţea: „Românilor, nu vă alegeţi conducători care nu-şi iubesc ţara"!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE