Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş, urmele lui Pinnochio

Postat la: 30.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe zi ce trece ne dăm seama că a guverna România este o pălărie prea mare pentru premierul Dacian Cioloş şi echipa sa de la Palatul Victoria. Ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv, s-a ajuns ca pe 17 noiembrie 2015 să se instaleze un guvern garantat şi susţinut de preşedintele Klaus Iohanns, dar şi de aşa zisa societate civilă oarecum străină de interesele României.

Astfel, oamenii care în viaţa lor au condus poate doar o maşină au devenit peste noapte miniştri, secretari de stat sau mari băgători de seamă în Guvern. Jurăminte, declaraţii sforăitoare, promisiuni pompieristice şi multă, multă gargară pe Facebook. Aşa au trecut mai bine de şase luni, iar locatarii din Palatul Victoria n-au dat semne că chiar au habar cum se guvernează o ţară. Practic, ne-am dat seama că promisiunile sunt o cursă pentru proşti, iar foamea nu se astâmpără cu promisiuni. Timpul trecea, leafa merge, noi ca proștii tot sperăm. Patru miniştrii au fost remaniaţi iar alţii sunt vai mama lor- Dragu, Borc, Lipă, Costescu, Palmer- Pașca, Irimescu, Dâncu sau Curaj, dar premierul Cioloş continuă să creadă că chiar guvernează ţara, deşi are sacul plin de promisiuni neonorate.

În schimb, la începutul acestei luni, premierul le-a spus miniştrilor din cabinetul său să îşi facă o evaluare a celor şase luni de activitate pentru a vedea măsurile concrete pe care le-au luat până acum, ce trebuie schimbat şi ce trebuie îmbunătăţit. Mai mult, Cioloş a anunţat că imediat va prezenta public rezultatul evaluării. Au trecut de atunci aproape o lună de zile şi nici urmă de evaluare, de măsuri, de schimbare. Căruţa Guvernulu l-a care s-au înhămat tehnocraţii lui Cioloş scârţâie din toate încheieturile. Dar cine să le ceară socoteală? Iohannis e cu gândul numai la vacanţă şi la tenis. PSD este în campanie electorală. PNL se chinue să nu ajungă la nivelul PNŢ-CD din 2000.

Parlamentarii şi-au luat o pauză pentru a se implica în alegerile locale, dar deja majoritatea sunt cu gândul la ultima lor vacanţă parlamentară. Societatea civilă e puțin ocupată cu sezonul estival. Aşa că, cel puţin până în septembrie, tot Cioloş va rămâne la butoanele Guvernului, chiar dacă numai a promis şi nu a făcut nimic. Practic, acum povestea lui Carlo Collodi este ecranizată şi transmisă live, zi de zi, de la Palatul Victoria, unde rolul tâmplarului Gepetto este jucat de Klaus Iohannis, iar cel al baiețelului din lemn pe nume Pinnochio, de către Dacian Cioloş. Ca atare, s-a ajuns la vorbele lui Shakespeare: „Făgăduim multe ca să ne scutim de a da câte ceva". Aşa că, în ziua de azi, a promite-i lucru mare, a te ţine de cuvânt e o prostie...

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE