Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Alfred Bulai: "În Piedone se vor pompa sume enorme!"

Postat la: 10.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sociologul Alfred Bulai analizează, în exclusivitate pentru ZIUAnews, consecinţele politice ale arestării primarului Sorin Oprescu: "Arestarea lui Sorin Oprescu relansează lupta pentru Primăria Capitalei. Partidele au fost ferm convinse că Oprescu va câştiga un al treilea mandat şi de aceea au fost luate pe nepregătite."

Oprescu şi jocurile din Consiliul Local

"Acum, toate strategiile trebuiesc schimbate, redimensionate. Majoritatea actorilor politici erau mulţumiţi cu Sorin Oprescu la Primăria Generală. Oprescu servea toate partidele prin jocurile operate la nivelul Consiliului Local. Partidele aveau partea lor. În urma reţinerii lui, fiecare formaţiune va intenţiona să câştige Bucureştiul.", mai spune Bulai.

Redimensionarea strategiilor pentru locale

"Altminteri, dacă Oprescu candida, nimeni nu arunca un lider puternic să-l contracandideze, deoarece era clar că lupta va fi fost sortită eşecului. Momentan, cel mai important nume vehiculat în cursa pentru Bucureşti este al uneperistului Piedone. În următoarele luni, cred că se vor pompa sume enorme în Piedone. PSD a fost luat prin surprindere şi nu are un candidat puternic. La PNL problema e şi mai drastică.", spune analisul politic.

Anca Boagiu vrea

"Înţeleg că în lupta pentru Bucureşti şi-ar dori să intre Anca Boagiu, dar nu cred că ar putea avea o şansă. Şi Ludovic Orban vrea, dar e în dizgraţia conducerii PNL. Reţinerea lui Sorin Oprescu are ca imediată consecinţă redimensionarea poziţiilor partidelor. Câştigarea Bucureştiului este un semnal politic deosebit de important.", conchide Alfred Bulai.

R.G.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE