Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












AURESCU: Credem ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen va spori securitatea acestui spatiu

Postat la: 02.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen reprezinta un mod de a spori securitatea acestui spatiu, a declarat miercuri, ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, care a precizat ca tara noastra actioneaza deja ca membru de facto al Schengen.

Acest lucru este "destul de vizibil" in modul in care Romania isi securizeaza granitele, a mentionat AURESCU, dar si in cooperarea cu statele Schengen in a securiza spatiul european. "Aceasta tema se afla inca pe agenda si vom urmari cu atentie acest obiectiv, dar, in acelasi timp, avand in vedere contextul de securitate din Uniunea Europeana generat de aceste amenintari care vin din sud si care includ nu numai migratia ilegala, dar si fenomenul terorist, vom pleca de la premisa ca avand Romania in Spatiul Schengen este un mod de a spori securitatea Spatiului Schengen. Romania este foarte bine pregatita din punct de vedere tehnic si al resurselor umane si credem ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen va spori securitatea acestui spatiu", a spus AURESCU, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau slovac, Miroslav Lajcak.

"Luam parte in practic toate misiunile FRONTEX, suntem foarte activi, avem un nivel inalt de participare cu experti si echipament in aceste misiuni. Suntem un stat membru UE responsabil, dar vom tine cont in toate demersurile noastre de contextul european", a adaugat seful diplomatiei romane. La randul sau, Lajcak a declarat ca Slovacia sprijina in continuare aderarea Romaniei la Schengen, afirmand ca aceasta ar fi trebuit sa se produca demult. Totodata, acesta a aratat ca Romania este unul dintre principalii parteneri strategici ai Slovaciei si un puternic partener comercial, in contextul in care schimburile comerciale se cifreaza deja la 2 miliarde de euro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE