Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care este jocul lui Gabriel Oprea si de ce ar trebui sa se teama Ponta de Năstase Doi

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cand Gabriel Oprea a fost exclus din PSD, in 2009, multi au fost convinsi ca este si finalul carierei sale politice. Uimitor, Gabriel Oprea a reusit sa-si construiasca o influenta tot mai mare bazandu-se pe un partid "curva", un soi de UDMR, dar mai rafinat, un partid care sa reprezinte pe fata "solutia imorala". Iar el, Gabriel Oprea sa devina un papusar, un negociator, mai bun ca Hrebenciuc, mai bun ca Dragnea. Cel putin asa arata scorurile.

"Ma simt in PSD ca acasa", a fi spus Gabriel Oprea la CEx-ul de luni al PSD. Iar PSD ii va deveni casa, mai mult, dupa cele ce se intampla acum cu Ponta, dupa cum a ajuns Oprea sa fie acum decident, din indispensabil, ar putea deveni chiar liderul acestui partid, un Adrian Nastase Doi. Căci Oprea e singurul care mai poate reactiva batranii baroni locali, in frunte cu Marian Oprisan, iar cu experienta dobandita in ultimii 5-6 ani, el va fi devastator pentru PSD, daca va ajunge la conducere, pregatind alegerile locale si parlamentare din 2016. Fireste, dupa anuntata "pe surse" fuziune dintre UNPR si PSD. Se va dovedi ca Năstase a fost mic copil pe langa Oprea, iar Ponta si Dragnea, bieti sugari.

Din 2010 pana astazi, Oprea a avut o pozitie care l-a mentinut mai tot timpul la varful puterii, ori ca ministru al Apararii ori ca sef peste Interne si, evident, membru CSAT. In plus, partidul sau a jucat rolul de aspirator pentru traseistii pe care nici PDL si apoi nici PSD nu si-au permis sa ii inglobeze direct. Partidul aspirator a tot crescut, ajungand la o pondere parlamentara cu mult peste ponderea sa electorala.

In prezent Victor Ponta este total dependent de Gabriel Oprea. Daca generalul face un pas inapoi, premierul ramane fara majoritate. Imediat dupa punerea lui Victor Ponta sub urmarire penala, primele reactii ale UNPR au fost ambigue, si cu Ponta, dar si cu Iohannis si mai ales cu Justitia. Abia duminica, UNPR s-a asezat transant alaturi de Victor Ponta. Ma intreb care a fost pretul. Pentru ca liste comune cu PSD la alegerile parlamentare de anul viitor UNPR obtinuse deja.

Deja un indiciu avem prin trecerea, potrivit mai multor surse citate de presa, a Ministerului Justitiei cu tot cu Robert Cazanciuc la UNPR. E un minister cheie pentru avizarea tuturor ordonantelor de urgenta, dar si in perspectiva anului viitor, cand trebuie numiti sefii parchetelor. Si in raporturile cu DNA, Oprea e ambigu. Pe de-o parte, o sustine pe Laura Kovesi pentru un nou mandat, pe de alta parte, UNPR a votat impotriva ridicarii imunitatii lui Victor Ponta.

A fost un zvon ca Gabriel Oprea ar fi incercat sa ajunga acum premier in schimbul lui Ponta: "Poate sa mi se propuna si functia de imparat. Nu spun ca mi s-a propus asa ceva." De fapt, i s-a propus, acesta a fost doar un semnal public, un mesaj ca nu accepta puciul si s-a decis sa joace pe partea lui Ponta, cu intrarea UNPR in PSD, prin absorbtie, dar cu promisiunea ca va fi "Numarul Doi", adică ceea ce a fost Liviu Dragnea pana acum. Abia de aici incolo va fi lesne de dedus ca Oprea va dori totul, va dori sefia partidului, in schimb, ca Ponta sa fie premier pe mai departe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE