Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioloş, despre amendarea legii alegerilor locale: Nu cred că e democratic să o modificăm prin Ordonanţă de urgenţă

Postat la: 19.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, referitor la solicitarea PNL ca Guvernul să modifice prin OUG legea alegerilor locale, că nu crede că este democratic ca Executivul să amendeze o lege politică adoptată de Parlament.

"Este vorba despre o lege politică pe care Parlamentul a votat-o. Este deja o lege electorală modificată. S-a decis printr-o înţelegere politică. Guvernul pe care îl conduc este un guvern care nu este implicat politic şi nu cred că este democratic să modifice un guvern prin ordonanţă de urgenţă o lege politică", a declarat premierul Dacian Cioloş, prezent la o dezbatere PNL organizată la Palatul Parlamentului.

PNL i-a solicitat luni premierului Dacian Cioloş emiterea unei OUG pentru modificarea legii astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa cum prevedea legislaţia până în 2012. Parlamentul a adoptat anul trecut un pachet de legi electorale prin care a menţinut prevederea alegerii într-un singur tur de scrutin, liberalii votând pentru această variantă, la acea dată.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE