Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea extinsa a PSD se reuneste marti

Postat la: 06.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste in sedinta marti, la ora 12.00, aceasta fiind prima sedinta dupa alegerile locale, pe care PSD le-a castigat

"Maine avem Comitet Executiv National, pentru a discuta strict despre formarea majoritatilor. Maine vom avea, speram, rezultatul de la toate localitatile din tara. Din informatiile partiale pe care le avem pana acum, PSD are un numar de primarii mai mare decat numarul de primarii cu care a intrat in aceste alegeri", a declarat Liviu Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PSD, potrivit Agerpres. Potrivit acestuia, este pentru prima data cand un partid politic, dupa Revolutie, "castiga tot" la Bucuresti - si Primaria Generala a Capitalei, si primariile de sector.

"Asta inseamna pentru noi toti, si pentru mine ca presedinte al partidului, si pentru primari, o responsabilitate uriasa. Asa cum le-am spus si eu, sunt si ei constienti ca aceasta incredere acordata ieri de bucuresteni nu este un CEC in alb. Este o echipa de la care bucurestenii asteapta rezultate imediate, asteapta ca programele pe care colegii mei le-au prezentat in campanie sa fie puse in aplicare si au, de asemenea, toata sustinerea mea si a intregului partid pentru ca Bucurestiul sa devina o capitala asa cum ne dorim cu totii", a adaugat Dragnea. In ceea ce priveste votul politic din Bucuresti, Dragnea a aratat ca Alianta PSD+UNPR are 24 de mandate, ALDE are 4 mandate, existand deci posibilitatea unei majoritati in Consiliul General.

"La sectoarele 2, 3, 5 si 6, PSD poate face majoritate doar cu ALDE si UNPR, la sectoarele 1 si 4 asteptam numaratoarea finala, pentru ca si aici avem speranta sa facem majoritate doar cu ALDE. In restul tarii, pentru consiliile judetene, in 14 judete din Romania PSD are majoritate singur si va putea pune presedintii de CJ-uri. In alte 11 judete putem face majoritate doar cu ALDE. In inca doua judete putem face majoritate PSD - ALDE - UNPR. In schimb, mai sunt 3 sau 4 judete unde vom incepe negocierile de maine, unde avem sanse ca PSD sa formeze majoritate impreuna cu alte partide, cu exceptia PNL si PMP. In ceea ce priveste resedintele de judet, PSD a castigat 19, din care 6 resedinte de judet sunt noi, nu am avut primari aici. De asemenea, am pierdut 3 resedinte de judet pe care le-am avut", a precizat presedintele PSD. Marti este si ziua in care se reia activitatea in parlament, unde PSD urmeaza sa demareze schimbarea lui Valeriu Zgonea de la presedintia Camerei Deputatilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE