Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DACIAN CIOLOŞ, desemnat de preşedintele Iohannis pentru funcţia de premier

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş a fost desemnat, marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Declaraţiile preşedintelui: Am terminat astăzi a doua rundă de consultări cu partidele politice şi am ajuns la câteva concluzii importante. Mi-am format o opinie şi o prezint acum. După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi. Este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie. Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Partidele au înţeles care este miza şi că este nevoie să găsim împreună o soluţie. Această soluţie o văd eu într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare. Ţinând cont de toate astea îl desemnez pe Dacian Cioloş drept premier. Declaraţiile lui Dacian Cioloş: Îmi voi concentra atenţia şi energia pentru a-mi forma echipa atât din punct de vedere al persoanelor, cât şi al conceptului de program de guvernare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE