Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gorghiu analizeaza azi chemarea ministrului Oprea în Parlament

Postat la: 26.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aflată la Iaşi alături de copreşedintele Vasile Blaga, Gorghiu a declarat jurnaliştilor că luni dimineaţa este convocată o şedinţă de partid în cadrul căreia va fi luată în calcul chemarea vicepremierului Gabriel Oprea în plenul Parlamentului pentru a lămuri situaţia în care a murit un poliţist din coloana oficială.

"Credem că această tăcere este ruşinoasă pentru domnul Oprea. Mâine vom discuta despre orice mijloc parlamentar, pârghie parlamentară, prin care să putem să aducem opiniei publice lămuririle necesare. Că va fi o moţiune simplă, şi, cred, va fi cea mai potrivită variantă, dar nu depinde de mine sau Vasile Blaga. Va trebui ca colegii noştri din grupurile parlamentare să-şi spună părerea. Comisia de anchetă e mai dificil de organizat, pentru că regulamentul prevede ca atunci când este o anchetă în curs nu poţi să derulezi o comisie de anchetă chiar dacă propunerea vine de la ONG-uri, dar vom vedea şi aceste aspecte. Vom vedea în ce măsură e posibilă chemarea ministrului (Gabriel Oprea-n.r) în Parlament cu ocazia "orei ministrului în Parlament". Vom găsi toate modalităţile, le vom analiza, vom vedea care dintre ele sau care variantă va fi cea mai bună pentru a putea lămuri acest caz. Nu o să putem lăsa nelămurită această situaţie atroce", a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a ţinut să precizeze că vicepremierul Gabriel Oprea trebuie să facă declaraţii publice. Ea a infirmat totodată că PNL nu se va lăsa influenţat de "calculele politice" ale UNPR. "Auzeam la un moment dat că PNL-ul nu va declara nimic pentru că îşi face calcule politice pentru că are nevoie de voturile UNPR-ului la o moţiune de cenzură din primăvară. Nu uitaţi, am făcut acelaşi gest şi la moţiunea de cenzură, facem acelaşi gest şi acum. Niciodată din calculul politic PNL nu va renunţa la teme care ţin de interesul public. Evident, această temă a născut un interes din partea societăţii şi din partea electoratului, justificat extrem de mult, motiv pentru care am avut prima reacţie din scena politică românească raportat la situaţia vicepremierului Oprea. Îl îndemn să aibă înţelepciunea ca măcar acum, în ultimul ceas, să vină cu nişte declaraţii publice. Cu toţii avem nevoie de transparenţă în exercitarea unui mandat", a mai spus Gorghiu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE