Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












LOCALE 2016: La Galati, 12 candidaţi la primării au dosare penale

Postat la: 28.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Printre candidaţii cu probleme se numără şi primarii în funcţie din Galaţi şi Tecuci, ambii în urma unor sesizări ale Curţii de Conturi. Şi senatorul Eugen Durbacă, propunerea ALDE pentru municipiul Galaţi, este protagonist al unui dosar penal care a fost disjuns din „Aviasan" şi se află în lucru la DNA.

Nu mai puţin de 12 dintre candidaţii la primăriile din judeţul Galaţi au dosare penale în curs de cercetare, fiind suspectaţi de săvârşirea de fapte care intră în contradicţie cu legea. De fapt, 11 dintre amintitele lucrări penale sunt iniţiate la sesizarea Curţii de Conturi a României, care a constatat că o serie de prejudicii create în administrarea bugetelor publice ar putea avea la bază o serie de infracţiuni, cum ar fi abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, delapidarea sau chiar falsul în acte publice. Cel de-al 12-lea candidat care are probleme cu legea este senatorul ALDE Eugen Durbacă (ce vizează primăria Galaţi), al cărui nume este menţionat într-o cauză în cercetare penală disjunsă din dosarul Aviasan.

In dosarul Aviasan - care vizează modul cum a fost deposedat Ministerul Transporturilor de 39 de hectare de teren pe care funcţiona baza aeriană Galaţi - au fost deja condamnate la ani grei de închisoare mai multe persoane, printre care şi fostul deputat Mihail Boldea, precum şi ginerele lui Eugen Durbacă, Mircea Marossi. În ceea ce priveşte primarii în exerciţiu care vor candida şi care sunt cercetaţi penal, lista este deschisă de Marius Stan (UNPR), primarul municipiului Galaţi. El este suspectat de abuz în serviciu, ca urmare a sesizării penale nr. 41.308 din 23 februarie 2015, făcută de Curtea de Conturi către DNA. Prejudiciul este estimat la peste 2,8 milioane de lei şi provine din neîncasarea în termenul legal a unor chirii şi redevenţe. Şi primarul de la Tecuci, Daniel Gerhadt Ţuchel (PNL) este într- situaţie similară, după ce Curtea de Conturi a solicitat procurorilor (prin adresa nr. 41.485 din 4 februarie 2015) o anchetă cu privire la împrejurările în care bugetul oraşului a fost prejudiciat prin atribuirea unor contracte de lucrări şi prestaţii fără respectarea prevederilor legale.

Ceilalţi primari (candidaţi la următoarele alegeri) din judeţul Galaţi pe numele cărora se află în lucru dosare de cercetarea penală (toate ca urmare a sesizărilor Curţii de Conturi) sunt: Iancu Muntianu (Drăguşeni - PNL), Ilie Dănuţ (Măstăcani - PSD), Vasile Cîrjeu (Corod PNL), Iulian Borza (Priponeşti - PNL), Ionel Boghiu (Nicoreşti - PNL), Virgil Arghiri (Munteni - PNL), Ion Neculau (Slobozia Conachi - PSD), Lică Oprea (Băleni - PSD) şi Mihăiţă Vlad (Cuca - UNPR). Toţi cei menţionaţi vor avea dreptul de a candida, deoarece pe perioada cercetării şi urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE