Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mesajul lui Băsescu pentru Cioloş: „Trebuie să scape de ei, dacă nu vrea un guvern sub acoperire!"

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, i-a cerut marţi premierului Dacian Cioloş să ''scape'' de miniştrii Petre Tobă şi Adrian Curaj, afirmând că aceştia trebuie să ''iasă repede din Guvern'' pentru a demonstra că este un cabinet de tehnocraţi şi nu unul ''sub acoperire''.

 

"Domnul Cioloş trebuie să scape de cei doi", a spus Băsescu, nominalizându-i pe ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, şi pe ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, implicaţi în scandalul doctoratelor plagiate. În opinia preşedintelui Mişcării Populare, aceşti miniştri ''trebuie să iasă repede din Guvern dacă este unul de tehnocraţi şi nu unul special, aşa, sub acoperire''.

Fostul şef de stat l-a criticat din nou pe ministrul Adrian Curaj pentru modul în care abordează problema doctoratelor plagiate, considerând că acesta acţionează pentru a ''îngropa povestea''. ''Domnul ministru Curaj îl acoperă nu numai pe Tobă, ci scuzaţi-mi expresia, o turmă de impostori'', a acuzat Băsescu, atacându-i pe politicienii care, după ce au dobândit averi, îşi doresc şi ''nobleţe universitară'', dar şi sporurile băneşti aferente.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzaţi de plagiat nu vor mai fi verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de univeristăţi. Adrian Curaj a menţionat că Legea educaţiei ar urma să fie modificată după începrea activităţii parlamentare. "În prima şedinţă de Guvern după începerea activităţii parlamentare, sau în cea de a doua, în cel mai rău caz, vom avea OUG. Noi lucrăm la ea, o avem pregătită, (...) lucrăm la ea până când vom avea tot cadrul funcţional", a adăugat el.

Presa a relatat că ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, este membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, o ''instituţie de interes naţional înfiinţată în 2012'' la iniţiativa fostului vicepremier Gabriel Oprea şi aflată în coordonarea MAI, MApN şi SRI. Această calitate se păstrează pe viaţă, iar membrii titulari beneficiază de o indemnizaţie lunară viageră egală cu salariul mediu pe economie. Printre membri se mai numără şi şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, sau vicepremierul Vasile Dîncu.

Ministrul Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări. Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a numit, în ianuarie, prin ordin de ministru componenţa Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), în Consiliul General şi în comisii fiind numiţi o serie de politicieni ca Ecaterina Andronescu, Vasile Dîncu, Corina Dumitrescu, Daniel Barbu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE