Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noi parlamentari anunță că vor vota moțiunea PNL

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trei noi parlamentari, făcând parte din grupul neafiliaților, au anunțat, joi, că vor vota pentru moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta. Virgil Guran, Paul Dumbrăvanu și Mihaela Soica sunt cei trei care au anunțat deja că nu vor susține actualul executiv la votul de vineri.

Virgil Guran și paul Dumbrăvanu, deputați de Prahova, au făcut parte din PNL până în septembrie 2014, când au devenit independenți. Ulterior au făcut parte din grupul lui Tăriceanu, dar din februarie anul acesta au părăsit și această formațiune.
"Moțiunea de cenzură. Un exercițiu de lașitate al liderilor. PSD-UNPR decid să își țină parlamentarii în bancă. Pe când o botniță? Există oare o umilință mai mare pentru acești aleși ? Ei au fost aleși uninominal în 2012 să își exprime un punct de vedere în Parlament, NU să stea în bancă degeaba. Deci partidul a decis. L'etat, c'est moi. Această atitudine spune foarte multe despre frica de libertate, așa cum o expune Fromm", a scris Paul Dumbrăvanu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, Guran afirmă, într-un comunicat de presă al liberalilor, că a luat această decizie după ce a cerut "în repetate rânduri înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind situația copiilor instituționalizați, dar majoritatea controlată de PSD a blocat constant acest demers".
Mihael Stoica, membra în PDL până în aprilie 2013 și apoi, deputat independent, afirmă, într-un comunicat transmis de PNL: "Voi vota, mâine, moțiunea de cenzură inițiată de PNL pentru a sancționa, astfel, Guvernul PSD și pe premierul Victor Ponta pentru blocarea dreptului fundamental la vot al românilor, atât în străinătate, cât și în țară, refuzând să organizeze alegeri parțiale. Totodată, mâine voi sancționa, prin votul meu, atitudinea represivă pe care PSD și premierul Victor Ponta o manifestă față de Justiție. Blocarea Justiției de către Victor Ponta și PSD, în Parlament, trebuie să înceteze".
Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă și Guvernul să cadă, este nevoie de jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 278 de voturi.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE