Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Profilul controversatului Daniel Florea. Omul care l-a acoperit pe Gigi Becali e candidatul PSD la Primăria Sectorului 5!

Postat la: 11.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 5 - l-am numit pe deputatul Daniel Florea - este un personaj controversat cu multe probleme la mapa profesională.

Potrivit FLUX 24, Daniel Florea a fost judecător în Constanţa, dar şi în Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, din cadrul FRF, calitate în care l-a scos basma curată pe Gigi Becali în celebrul dosar "Valiza" a fost până în 2012 la PDL trecând apoi la PDL, a mai scris presa din Constanța.

Un million de euro din avocatură

Deputatul PSD de Călărași, Daniel Florea, a declarat pentru 2013 venituri brute de 3.878.550 lei, respectiv 3.012.211 lei net, de pe urma societăţii sale de avocatură, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor.Pentru 2014, el a declarat 588. 244 lei. Adică, în 2 ani, acesta a câștigat doar din firma sa de avocatură aproape un milion de euro.

A câştigat 8.562 RON pe zi!

În 2013, deputatul a câștigat 256.861 RON/lună, adică 8.562 RON pe zi. Averea familiei a fost întregită în 2013 de soţia Andreea Florea, cu cei 4.500 lei net pe care îi câştigă lunar din postura de director adjunct, din septembrie 2012, al Institutului de Management în Asigurări (IMA), organism fondat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

ASF şi firme de asigurări

Cei mai importanţi clienţi ai deputatului Daniel Florea, de pe urma cărora a încasat în 2013 peste 3 milioane de lei, sunt firme de asigurări şi un fond din subordinea ASF, în condiţiile în care soţia lui este şefa unei instituţii care în grijă tocmai asigurările. Potrivit portalului instanţelor din România, SCA Daniel Florea şi Asociaţii a reprezentat în câteva sute de procese, în mai multe oraşe din ţară, Euroins România Asigurare Reasigurare SA, Omniasig Vienna Insurance Group, Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (alcătuită din toate companiile de asigurări din ţară care practică asigurarea RCA şi aflată în subordinea ASF), scria Replica de Constanța.

Consoarta lui Florea, la ASF

În perioada 2012- 2013, Euroins a fost în mijlocul unui scandal uriaş, după ce zeci de service-uri din toată ţara au refuzat să mai accepte poliţe de asigurare emise de această companie. În 2014, soția lui Florea a ajuns chiar la ASF, unde este responsabil pentru relații cu publicul pentru piața de capital.

Interlopi versus miliţieni şi cârtiţe ale serviciilor

Pe de altă parte, înlocuirea lui Cristian Rizea (via DNA) cu Daniel Florea presupune o serie de aspecte interesante. Personajele aflate în strânsă legătură cu interlopii - de exemplu Mihai Belu, zis "Ureche", finul lui Nuţu Cămătaru - au fost înlocuite, pe locurile eligibile pentru Consiliul Local, de miliţieni şi de alte figuri controversate (aflate în vechi legături cu serviciile secrete). De asemenea, din primele 10 locuri, două revin UNPR. Aspiranţii muiaţi în culori progresiste stau dimineaţa la UNPR şi seara la PSD, fiind gata oricând să-şi înainteze demisiile din Uniune, pentru a fi fi siguri că-şi păstrează poziţiile.

Florea, ignorant de Dragnea, Neacşu şi Ştefănescu

Totodată, la conferinţa extraordinară de la Parlament (organizată la finalul săptămânii trecute), când Daniel Florea a devenit preşedinte cu drepturi depline a filialei PSD Sector 5, nu au fost prezenţi Liviu Dragnea, Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu, fapt ce ne face să credem că, de fapt, Florea mai este luat în serios doar de Gabriela Vrânceanu Firea, care s-a încăpăţânat să-l susţină până în pânzele albe, deoarece Firea este, să nu uităm, fina lui Gigi Becali, căruia Florea i-a făcut (susţin jurnaliştii FLUX24) servicii notabile. Nu şi-au făcut apariţia nici liderii organizaţiilor PSD din sectoarele Capitalei, cu toate că au fost invitaţi în mod oficial. La conferintă au participat doar 100 de oameni, procedura de organizare nefiind statutară: conform Statutului, la eveniment ar fi trebuit să participle câte 3 delegaţi din toate cele 90 de organizatii locale.

Două pesediste înfocate

În schimb, la conferinţa de la Parlament, Florea a fost înconjurat de vanghelioţi, ceea ce dă apă la moară scenariului că, în spatele uşilor închise, deputatul PSD ar putea da curs unui blat cu suspendatul Marian Vanghelie. Apar şi două noi prezenţe feminine: Aida Iordache (din Arad) care - s-a speculat de-a lungul timpului - s-ar afla în relaţii excelente cu Liviu Dragnea, şi Denisa Frunză (din Craiova) care a fost numită secretar executive şi director de campanie, deşi se plânge că nu are bani de GPS şi nu cunoaşte străzile din Sectorul 5. De altfel, Daniel Florea (originar din Constanţa) este deputat de Călăraşi şi nu cunoaşte Sectorul 5.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE