Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD are conturile blocate. Nu poate depune listele pentru alegeri pana nu plateste datoria

Postat la: 16.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea a anuntat sambata, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca partidul nu poate intra in cursa electorala pentru ca are conturile blocate. Pana nu-si plateste datoriile, listele de candidati nu pot fi depuse.

Dragnea spera ca pana la finalul lunii ianuarie se va remedia situatia financiara a partidului: "Fiecare organizatie si-a luat acest angajament (...) Pana la sfarsitul lunii ianuarie, vor fi achitate toate cotizatiile restante". Liderul PSD a explicat ca principala motivatie este "sa fie conturile deblocate". Intrebat care este valoarea cotizatiei unui simplu membru al PSD, Dragnea a raspuns ca este minimum un leu pe luna si a adaugat ironic ca este "foarte mare, foarte greu de platit".

Liderii platesc mai mult, "in functie de pozitie si venituri se plateste si mult mai mult", a adaugat Dragnea. Suma pe care o datoreaza PSD este 1,7 milioane lei, potrivit liderului PSD. Dragnea a confirmat astfel informatiile potrivit carora contul principal al PSD este blocat in urma unei popriri in valoare de peste 55.000 de euro, impusa de Primaria Capitalei, pentru datorii de la lansarea lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale, pe Arena Nationala, in 2014.

PSD nu va mai organiza inaintea alegerilor de anul acesta evenimente grandioase, ele fiind eliminate din noua strategie de campanie a partidului, a mai spus Dragnea. PSD are datorii totale de 32 de milioane de lei, 25 de milioane trebuind platite in mai putin de un an de zile. La începutul mandatului său, premierul Ponta a cerut un audit la partid, descoperind o datorie de şase milioane de euro, lăsată moştenire de Mircea Geoană.

La capitolul "datorii ce trebuie plătite într-o perioadă de până la un an" în dreptul PSD apare suma de 25.235.600 lei. Dar şi la capitolul "datorii ce trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an" este trecută suma de 6.897.577 lei. Astfel, mandatul lui Victor Ponta în fruntea partidului lasa datorii neplătite de peste 32 milioane de lei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE