Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Renate Weber: Victor Ponta, un premier în mâinile altora

Postat la: 11.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul Renate Weber a declarat, marţi, că premierul se preface că nu înţelege situaţia în care se află, afirmând că rămânerea sa la şefia Guvernului depinde de PSD, formaţiune pe care premierul nu o mai controlează, dar şi de UNPR, partid care n-a participat niciodată la alegeri.

 

"Premierul se face că nu înţelege cât de diferită este situaţia pe care o are astăzi, comparativ cu situaţia la data la care a preluat mandatul. Atunci avea nu doar susţinerea partidului său şi era o susţinere totală din partea partidului său, atunci exista USL-ul, susţinerea era mult mai mare în ceea ce priveşte şi numărul de voturi şi de parlamentari. Lucrurile s-au schimbat foarte mult. Astăzi, Victor Ponta este premier, dar este în întregime în mâinile altora, adică depinde foarte mult inclusiv în propriul său partid de alţii, nu de el, el nu mai controlează acest partid, iar în cadrul coaliţiei de guvernare, evident, depinde de bunăvoinţa pe care o manifestă la un moment dat sau altul acel preşedinte al unui partid, care niciodată n-a trecut prin vreo alegere, anume UNPR şi Gabriel Oprea", a declarat europarlamentarul Renate Weber, membră a grupului ALDE din PE, pentru RFI.

Renate Weber a mai spus că până în decembrie 2016, sfârşitul mandatului premierului, mai este foarte mult timp. În opinia europarlamentarului, PSD va rămâne la guvernare, însă nu va implementa neapărat ideile premierului Ponta şi nici pe cele ale lui Liviu Dragnea, despre care europarlamentarul spune că nici aceasta nu controlează partidul, în mod absolut, ci este „exponentul unei anume părţi din PSD".

"Consecinţele imediate vor fi faptul că PSD-ul va continua să fie la guvernare, nu ştiu dacă neapărat implementând ideile domnului Ponta despre cum vrea să guverneze România sau dacă vor fi ideile lui Liviu Dragnea, care nici el însuşi nu controlează chiar partidul, ci este şi el exponentul unei anume părţi din PSD, dar sigur că pentru PSD", a spus Renate Weber. Europarlamentarul a mai apreciat că rămânerea PSD la guvernare, la data organizării alegerilor, este importantă nu pentru că ar trăda o intenţie de fraudă, ci pentru că ar fideliza electoratul PSD.

"În opinia mea, este important să rămână la guvernare atunci când se organizează alegerile, nu pentru că asta ar însemna o intenţie de fraudă sau ceva de genul ăsta, dar pentru că pentru electoratul PSD e foarte important să-i vadă pe ei ca fiind învingători tot timpul", a apreciat europarlamentarul. Întrebat, luni seară, la România TV dacă îşi dă demisia de la şefia Guvernului, Victor Ponta a răspuns negativ, afirmând că "mai e puţin până în decembrie 2016".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE