Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vasile Blaga, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Postat la: 28.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aflat sub control judiciar, Vasile Blaga a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în perioada în care era secretar general al PDL şi senator în Parlamentul României.

Potrivit comunicatului transmis cu puţin timp în urmă de DNA, „în perioada 2011-2012, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale. Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ștefan Gheorghe, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 euro) și printr-un alt intermediar (200.000 euro)".

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar și cea asiguratorie. Procurorii din cadrul DNA Ploiești au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor într-un dosar separat față de Berdilă Horaţiu Bruno, Ştefan Gheorghe precum și față de alte persoane.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE