Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vasile Dâncu: Politicienii transformă votul diasporei într-un ocean de demagogie!"

Postat la: 20.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Din raţiuni pur electorale, PNL va forţa acceptarea votului prin corespondenţă, iar PSD şi UNPR se vor opune cu toată puterea , datorită preferinţelor de dreapta ale votanţilor din diasporă, afirmă sociologul Vasile Dâncu, pe blog-ul propriu.

Totodată, directorul IRES avertizează că, indiferent de culoarea lor, politicienii mioritici nu sunt interesaţi, la modul sincer, de îmbunătăţirea situaţiei românilor noştri care trăiesc pe alte plaiuri.

Urzeli electorale

„După alegerile din noiembrie 2014, când numărul celor care au votat în străinătate a ajuns la 377.651 de persoane, iar 89,73% din voturi au fost pentru Klaus Iohannis, diaspora a devenit subiectul unei utopii sau îngrijorări. Noul PNL forţează votul prin corespondenţă, în orice condiții, pe principiul că este vorba de o populaţie care va vota continuu cu dreapta. Evident, cei care au pierdut la alegerile trecute se vor opune, dar fără să facă asta deschis. Ce rezultă din această situaţie?

„Frecţii la un picior de lemn"

Întâi de toate, un ocean de demagogie: toată lumea declară o mare deschidere, o preocupare continuă pentru votul diasporei, ca şi cum aceasta ar fi cea mai mare problemă a relaţiei noastre cu milioanele de români care trăiesc în afara graniţelor. Cum preşedintele a promis, se va ajunge la o formă de vot prin corespondenţă, poate valabilă şi pentru cei din ţară, ca să nu fie atacată legea pe criterii de discriminare, dar legislaţia nu va aduce mare lucru în plus pentru îmbunătăţirea situaţiei românilor noştri care trăiesc în afara României. Vom rămâne pe mai departe un stat care nu îşi protejează cetăţenii şi mai ales o administraţie care nu se gândeşte la viitor, iar măsurile luate, ca şi votul prin corespondenţă, pot fi doar frecţii la un picior de lemn", scrie Vasile Dâncu.

Alex Miclovan

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE