Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Viktor Orban cere distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume

Postat la: 23.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va cere, la summitul UE, introducerea unor cote de distribuire a refugiaţilor tuturor ţărilor sigure din lume şi crearea unei forţe militare pentru protejarea frontierelor ţărilor UE care se confruntă cu un aflux de imigranţi, relatează MTI.

Viktor Orban, care a avut o atitudine dură faţă de imigranţii extracomunitari, va prezenta şase propuneri cu ocazia summitului UE. Orban s-a deplasat miercuri în landul german Bavaria, care a criticat flexibilitatea cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie. Premierul Ungariei va cere ca Grecia să predea prerogativele protejării frontierei altor state europene dispuse să efectueze misiuni de patrulare. De asemenea, Orban va cere separarea refugiaţilor de imigranţii cu raţiuni economice înainte de a ajunge în Spaţiul Schengen.

O altă propunere se referă la stabilirea de către Uniunea Europeană a unei liste de ţări sigure care pot primi refugiaţi. "În plus, trebuie introduse cote de distribuire a refugiaţilor pentru toate ţările din lume", a spus liderul de dreapta de la Budapesta. "Toate statele membre UE ar trebui să majoreze cu 1% contribuţia la bugetul UE şi să îşi diminueze cheltuielile cu 1%, pentru a rezulta trei miliarde de euro destinate refugiaţilor", a adăugat Orban. Ungaria va dezvolta parteneriate cu ţări afectate de criza imigranţilor precum Turcia şi Italia, a încheiat Orban.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE