Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












16 tiruri cu deșeuri ilegale oprite la granița cu România

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproape 300 de tone de deșeuri ilegale au fost depistate la granița cu România. Este vorba despre 16 tiruri care veneau din Germania, Austria și Ungaria. Deșeurile urmau să ajungă la firme din țara noastră. Autoritățile au început o anchetă penală în acest caz, a anunțat ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer.

Cele 16 tiruri au fost depistate la intrarea în țară, în perioada 17-24 iunie. Vameșii au constatat că în loc de peleți, așa cum era trecut în documente, vehiculele erau pline de PET-uri amestecate cu deșeuri reziduale, cu miros înțepător. 13 tiruri veneau din Germania, iar celelalte 3 din Austria și Ungaria. Deșeurile urmau să ajungă la 6 firme specializate din Hunedoara și Ilfov - a spus ministrul Mediului. Cristiana Pașca Palmer a precizat că vehiculele cu deșeuri au fost întoarse la graniță. 40% din deșeurile din străinătate erau destinate unei singure firme, de aceea ministrul Mediului a cerut începerea unei anchete. Cristiana Pașca Palmer a atras atenția că România nu este groapa de gunoi a Europei și orice firmă care va încerca să ocolească legea va fi sancționată.

Legislația din România permite importul deșeurilor, dar numai dacă acestea pot fi reciclate. Pentru că în țara noastră nu se plătește o taxă pentru depozitarea gunoaielor la groapă, multe firme din străinătate aleg să aducă în România deșeurile. Dar, de la 1 ianuarie și în România va exista un cost pentru depozitarea deșeurilor la groapă - a spus ministrul Cristiana Pașca Palmer. Până atunci, le-a cerut celor de la Garda de Mediu și vameșilor să controleze foarte bine ce intră în țară.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE