Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












21 aprilie: Sarbatoare religioasa ortodoxa pentru cei ce poarta numele Alexandra

Postat la: 21.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziua de 21 aprilie este una importantă pentru creştinii ortodocşi întrucât pe 21 aprilie sunt sărbătoriţi Sf. Mc. Teodor din Perga, Sf. Mc. Alexandra împărăteasa și Sf. Sfințit Mc. Ianuarie.

Ucisă pentru că şi-a mărturisit credinţa în Hristos, Sfânta Muceniţă Alexandra, soţia împăratului Diocleţian, a fost martoră la suferințele Sfântului Gheorghe, care era chinuit în felurite chipuri spre moarte, dar în chip minunat a rămas viu și sănătos. Mai mult de atât, ea s-a înfățișat înaintea împăratului, în vreme ce el aducea jertfă idolilor, și s-a mărturisit pe sine creștină; pentru aceea a fost pusă în închisoare. Ulterior, ea a fost închisă şi s-a decis ca cei doi, Sfântul Gheorghe și Sfânta Alexandra, să fie tăiați. Aflând ea această hotărâre a împăratului, în închisoare s-a rugat lui Dumnezeu și și-a dat sufletul.

Sfântului Sfințit Mucenic Ianuarie este, de asemenea, pomenit în calendarul creștin ortodox tot la 21 aprilie. Conform creştinortodox.ro, el s-a născut în Neapole și era episcop de Nola în vremea în care împăratul Dioclețian (284-305), care ordonase prigoana anticreștină. În această nemiloasă campanie, în cetatea Puteoli, au fost prinși și arestați mulți slujitori ai lui Hristos. După arestarea acestora episcopul Ianuarie a mers în această cetate, dorind să-i încurajeze pe întemnițați. A fost prins și el alături de alți doi creștini, iar mai apoi chinuiţi, duși în amfiteatru și aruncați în fața fiarelor. Pentru că animalele nu s-au atins de ei au fost duși în afara cetății, unde li s-a tăiat capetele.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE