Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertisment crunt: O treime din medicamentele de pe piata sunt falsificate!

Postat la: 07.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetatori americani au avertizat ca medicamentele contrafacute sau cele de calitate proasta reprezinta o amenintare grava care ar putea compromite decenii de progrese realizate in intreaga lume impotriva unor boli precum SIDA, paludismul sau tuberculoza.

Aproximativ 41% din cele 17.000 de esantioane de medicamente testate nu au corespuns normelor de calitate necesare, potrivit cercetarilor realizate pe baza a 17 studii si ale caror rezultate au fost publicate de American Journal of Tropical Medicine and Hygiene. Studiile au dus la descoperirea unui medicament contrafacut impotriva paludismului si a altuia de proasta calitate care au provocat moartea a 122.350 de copii africani. S-au descoperit de asemenea antibiotice de proasta calitate care pot fi nocive si dezvolta chiar rezistenta microbiana.

Jumatate dintre pastilele vandute pe internet sunt contrafacute si va pot ucide. Prin realizarea acestor studii, cercetatorii scot in evidenta necesitatea punerii in aplicare a unor politici nationale mai stricte impotriva acestui fenomen care capata amploarea unei pandemii. Autorii au cerut un cadru international de lupta impotriva acestui flagel.

Circa 113 milioane de medicamente contrafacute au fost confiscate in 14 tari africane. Fenomenul este raspandit si subestimat, mai ales in tarile sarace, unde sistemele de reglementare sunt slabe ori inexistente, a declarat Jim Herrington, director la facultatea de sanatate publica din cadrul Universitatii Carolina de Nord. Au aparut insa tehnologii moderne care permit testarea calitatii medicamentelor, precum tehnicile fluorescente si luminescente, care pot determina compozitia unui medicament cu o mai mare precizie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE