Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bănicioiu, Arafat, Lascăr şi Enescu acuzaţi de Alianţa Medicilor de muşamalizarea cazului Colectiv

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Proaspăt înființata Alianță a Medicilor pentru Reforma sistemului de sănătate, prima asociatie independentă a medicilor din România cea care a început ca o mișcare online cu peste 30.000 de membri, pe facebook, a lansat in spatiul public, prin intermediul unui comunicat, acuzații grave la adresa șefilor sistemului sanitar implicati in incendiul de la Clubul Colectiv, aspecte despre care presa deja a scris din relatările punctuale ale medicilor:

„În ultima perioadă se discută intens despre ce trebuia și nu trebuia făcut în legătură cu victimele din incendiul de la Clubul Colectiv. Asociația noastră, ca asociație care reprezintă interesele medicilor din România, protestează public față de modul în care este gestionată această  criză. Dorim să spunem public că avem un deosebit repect pentru tot personalul medical care se ocupă direct de acești pacienți, care i-au îngrijit în ultimele zile. Ei sunt eroii nenumiți în ciuda problemelor provocate de managerii sănătății românești.

Dorim să protestăm public față de liderii politici informali și formali care au creat confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice. În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși șinu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nusuntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București.I ar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă  din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie decondiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are.

Transferurile pacienților s-au facut doar la insistența ONG-urilor din România care au pus presiune pe Ministerul Sănătății și pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intenție din partea guvernanților de a transfera pacienții sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societății civile, a cetățenilor români din diaspora. Faptul că pacienții au fost bine tratați, cât de bine s-a putut, e meritul personalului care a făcut eforturi supraomenești, fără dotări cu multe ore demuncă și care au început să fie epuizați.

Protestăm public împotriva ministrului demisionar - Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascăr, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan - care din motive necunoscute nouă au încercat să mușamalizeze situația reală si competența noastră ca țară.

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sănătate dinRomânia"

Membri fondatori

Dr. Coriu Letiția, Medic Primar ATI, dr în științe medicale - Spitalul Universitar de Urgență București

Dr. Ilie George, Medic Primar ATI, Spitalul Universitar de Urgență București

Dr. Copaciu Elena, Conf. Dr. UMF Carol Davila, Medic Primar ATI. SpitalulUniversitar de Urgență București

Președinte

dr. Bogdan Tănase, Medic Primar Chirurgie Generală, Institutul Oncologic București

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE