Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Beke Istvan Attila, extremistul care planuia sa detoneze o bomba de Ziua Nationala, a fost arestat

Postat la: 02.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Barbatul de etnie maghiara, banuit ca ar fi planuit sa detoneze o bomba la Targu Secuiesc, a fost arestat preventiv. Beke Istvan Attila facea parte din gruparea nationalist-extremista "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" care militeaza pentru autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc.

Beke Istvan Attila a fost saltat in noaptea de luni spre marti de procurorii de la Crima Organizata. Barbatul, membru al gruparii 64 de Comitate, ar fi vrut sa detoneze dispozitivul exploziv chiar in mijlocul participantilor la manifestarile organizate de Ziua Nationala in Targu Secuiesc. Atentatul urma sa aiba loc de Ziua Romaniei.

In casa extremistului maghiar au fost gasite materiale explozive, dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte, un amplificator de imagine, dar si dispozitive de initiere si temporizare a impulsurilor electronice.

"In realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista Miscarea de Tineret 64 de Comitate - HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva romanilor, (...) a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public", se arata in comunicatul DIICOT.

Extremismul maghiar este o problema tot mai mare in zona, recunosc autoritatile din Covasna. Intr-un comunicat postat on-line, Miscarea celor 64 de Comitate a respins acuzatiile procurorilor si sustine ca la locuinta extremistului maghiar nu au fost descoperite materiale explozive.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE