Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EXECUTORII JUDECĂTOREȘTI. Șacalii de pe lângă Justiția Română (XI)

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Așa cum ne-am așteptat atunci când am declanșat această campanie împotriva executorilor judecătorești corupți, ori a celor care comit crase abuzuri și ilegalități în exercitarea profesiei, demersul nostru nu a rămas fără reacție. Din interiorul corpului profesional al acestora ne-au parvenit informații potrivit cărora, în urma dezvăluirilor noastre, hienele vizate sunt mobilizate de către conducerea Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București „să sară la gâtul nostru", pentru a ne determina să tăcem.

Cum Dorina Gonț, președinta CEJ București - care a stat recent șase zile în Beciul domnesc, ca apoi să fie trimisă acasă în mod inexplicabil, în arest la domiciliu, alături de soțul și partenerul Lucian Gonț - nu mai poate transmite replici către mass media, se acționează pe alte planuri. Deocamdată n-o să ne oprim asupra mobilizărilor pe care Biroul Executorilor Judecătorești Dobra, Coșoreanu & Asociații le organizează printre colegii de breaslă pentru a ne veni de hac, deoarece nu dispunem de suficiente date. Dar le vom avea cât de curând și vom ține la curent opinia publică în legătură cu mafia din acest sistem ticălos, cu mențiunea că oricine dorește să ia parte la această campanie, ne poate contacta - în condiții de maximă confidențialitate - la adresa e-mail: dan_coste@yahoo.com.

Popescu vrea să știe sursa

La data de 27 mai 2015, ora 5.46 PM, Marian Popescu, din cadrul Biroului executorilor judecătorești asociați Popescu Marian și Popescu Adina Vali - circumscripția municipiului București, ne-a tras de urechi pe adresa de mail menționată anterior, deoarece ne-am permis să le includem numele „printre cele ale altor colegi, legat de evaziune fiscală și alte acuze, fiind precizată ca sursă Raportul de Control al Ministerului de Justiție".

În continuare, executorul Popescu ne roagă: „să ne comunicați sursa sau elementele care v-au condus la ideea că executorii judecătorești i-au jecmănit pe debitori cu taxe sau onorarii nelegale, existente în propriul statut, dar abrogate încă din 2013 de conducerea UNEJ, numele nostru apărând în acest context, fapt pentru care considerăm că ni s-a adus un grav prejudiciu de imagine".
I-am răspuns petentului chiar a doua zi, ca să nu fie îngrijorat, asigurându-l că în episodul de față al serialului nostru vom da curs rugăminții sale. Ceea ce și facem. Cât privește inepția referitoare la divulgarea sursei noastre de informații, bineînțeles că i-am dat cu tifla, fiindcă nimeni nu ne poate obliga la așa ceva, sursele noastre fiind absolut confidențiale. Și aici nu ne referim la raportul în sine, ci la persoana care ni l-a pus la dispoziție.

Amenințare cu instanța de judecată

Marian Popescu și-a continuat amenințările în același ton, pentru a ne impresiona și a ne determina să nu mai scriem despre ticăloșia mafiotă din rândurile executorilor judecătorești: „În cazul în care mențiunile dvs. nu vor fi precizate și susținute cu argumente concrete (iar scuzele dvs. vor întârzia să apară în mod public în aceleași condiții în care a apărut și articolul menționat, ne vedem nevoiți a vă acționa în instanță)".

Cu asta, executorul judecătoresc și-o fi făcut socoteala că, gata, ne-a pus cu botul pe labe, iar el va ieși la suprafață din mizeria în care a intrat până-n gât. Speranță care este, din păcate pentru el, mult prea departe de realitate. Chit că își permite să-și încheie misiva în aceeași notă amenințătoare, pentru care îi mulțumim, fiindcă și-a demascat în totalitate intențiile: „Nu permitem nimănui să ne calomnieze la acest mod fără a avea nici măcar o singură dovadă în acest sens, motiv pentru care vă solicităm să ne comunicați motivul, argumentele și probele ce v-au determinat să menționați și numele nostru în articolul la care facem referire".

Iată-le!

Motivul: jecmănirea la sânge a populației îndatorate, care nu-și mai poate plăti datoriile către bănci ori către alți creditori.
Argument: înavuțirea peste măsură a executorilor judecătorești, adesea fără justă cauză, pe baza căreia nenumărate asemenea lichele au ajuns să realizeze profituri declarate la fisc de peste un milion de euro anual.
Probe: documente oficiale la care ne vom referi în cele ce urmează.

Este bine până aici, executor Popescu și soția, poate sora sau fiica; sunteți mulțumiți?

Debitorii au fost furați legal

Prin propriul statut de funcționare din anul 2001, executorii judecătorești și-au stabilit nu mai puțin de 19 taxe și tarife, pe care le-au perceput amărâților de datornici executați silit. Numai că, prin Legea nr. 188/2000 și Ordinul ministrului Justiției nr. 2550/2006, așa cum ne-a comunicat Biroul de Presă al Ministerului Justiției, au fost stabilite exact onorariile legale și cheltuielile de executare silită ce pot fi percepute de către executorii judecătorești (și acestea fiind exorbitante). Ani de zile, debitorii au fost executați silit și pe baza respectivului statut, și pe baza legii și ordinului menționate anterior, în total dispreț față de cetățean. Până când, la presiunile Ministerului Justiției, UNEJ s-a văzut nevoită să abroge cele 19 taxe și tarife, în urmă cu doi ani de zile. De remarcat că, în toată această îndelungată perioadă de timp, debitorii au fost spoliați fără milă de către șacalii judecătorești și nimeni n-a văzut de la aceștia vreun ban înapoi.

Dovada a)

Așa cum am precizat și în episodul nr. X al serialului nostru - și acum cităm:

„În baza Ordinului Ministrului Justiției nr. 4896/47/2014 din 10.02.2014, inspectorii desemnați din cadrul Corpului de Control al Ministrului au efectuat un control profesional la birourile executorilor judecătorești din cadrul CEJ de pe lângă Curtea de Apel București". Printre acestea s-au numărat, la poziția nr. 129, Biroul executorilor judecătorești asociați Popescu Marian și Popescu Adina Vali - circumscripția municipiului București. Dintre abaterile menționate:

<<În registrul general pe anul 2013, la rubrica „mod de soluționare" s-a făcut mențiunea „toate formele". Rubrica „onorariul" nu s-a completat de la poz. nr. 1 - nr. 726. Registrul de valori nu are completat rubricile „nr./serie act identitate" și „semnătura de primire">>. În acest mod, circuitul banilor încasați drept onorarii și cheltuieli de executare este mult mai dificil de urmărit.

Dovada b)

Din același Raport al Corpului de Control al Ministrului Justiției:

<<Dosar nr. 104/2013 - titlul executoriu l-a constituit contractul de credit din 18.09.2008 și actele adiționale ulterioare încheiate între Piraeus Bank Romania SA în calitate de creditor și debitorii Oana A. D. și Albert D., creanța fiind de 96.307,43 Euro. Prin încheierea din data de 01.07.2013 de stabilire a cheltuielilor, executorul judecătoresc Popescu Adina a prevăzut operațiuni (ex. formare dosar, fotocopiere documente, arhivare dosar etc.) ce nu mai erau reglementate distinct, deoarece Anexa 1 la Statutul UNEJ și al profesiei de executor judecătoresc, care prevedea aceste sume a fost abrogată prin Hotărârea UNEJ nr. 1/17.05.2013, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 374/25.06.2013>>. Cu alte cuvinte, iată dovada că măcar acești debitori au fost furați și nimeni nu le-a mai dat banii înapoi, la fel cum au pățit-o mii, dacă nu zeci de mii de datornici, care i-au transformat pe executorii judecătorești în milionari.

Milioane de euro pe cap de executor

Într-un număr viitor al serialului de față ne vom referi la veniturile declarate de o serie de executori judecătorești, pentru a demonstra că majoritatea acestora câștigă peste un milion de euro anual din necazurile oamenilor, în timp ce Guvernului puțin îi pasă. Mai mult, din această afacere imorală executivul mai încasează și TVA pe onorariile percepute de șacali, după care demnitarii se bat cu pumnii în piept că ce grijă au ei față de oamenii care au rămas datori, în special la bănci, fiind deposedați de proprietăți și aruncați în stradă.
Nu știm încă dacă executorul judecătoresc Marian Popescu face parte din cei mobilizați de conducerea CEJ București „să sară la gâtul nostru", în schimb avem convingerea că i-am satisfăcut curiozitatea cu privire la întrebările amenințătoare pe care ni le-a avansat, crezând că ne sperie.

Dan Coste

Anexa nr. 1 UNEJ publicată în Monitorul Oficial al României nr. 374/25.06.2013

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE