Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Mihai Tudose va desfiinţa birourile de promovare turistică în străinătate ale României

Postat la: 16.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul economiei, comertului si turismului, Mihai Tudose, a pregatit un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care vrea sa desfiinteze reprezentanţele de promovare şi informare turistică în străinătate ale Romaniei.

Practic, Mihai Tudose vrea ca promovarea turistica externa a Romaniei sa se faca prin intermediul Institutului Român de Comerţ Exterior, entitate infiintata prin OUG nr. 86 din 17 decembrie 2014- privind stabilirea unor măsuri de reorganizare la nivelul administraţiei publice centrale. De fapt, ministrul Economiei vrea ca cele noua birouri de promovare turistica a Romaniei din strainatate sa fie preluate de cele 83 de reprezentante externe care vor fi incluse in structura Institutului Român de Comerţ Exterior.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, prin aceasta manevra, Mihai Tudose va pune cruce promovarii turistice a Romaniei si, astfel, tara noastra nu va mai conta ca destinatie turistica pe piata internationala. Mai mult, ministrul Economiei vrea ca Executivul sa promoveze urgent ordonanta privind desfiintarea reprezentanţelor de promovare şi informare turistică în străinătate intrucat nu a reusit pana acum sa infiinteze Institutului Român de Comerţ Exterior asa cum se stipuleaza in OUG nr. 86 din 17 decembrie 2014.

La ora actuală, România, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) are nouă reprezentanţe de promovare şi informare turistică în străinătate, denumite şi birouri naţionale de turism. Acestea se află la Viena, Paris, Berlin, Roma, Madrid, Varşovia, Moscova, Londra şi New York. Însă, în prezent, activitatea acestora este redusă cu mult sub pragul de avarie din cauza lipsei banilor şi a slabei implicări a Ministerului Economiei, Comertului si Turismului, unde funcţionează ANT. Dezastrul de la birourile de turism a început cu ministrul Elena Udrea, a fost continuat de Maria Grapini si Florin Jianu si acum Mihai Tudose finalizeaza „opera" de ingropare definitiva a promovarii turistice externe a Romaniei.

Ion Teleanu

 

DREPT LA REPLICĂ

Referitor la articolul "Ministrul Mihai Tudose va desfiinţa birourile de promovare turistică în străinătate ale României", publicat pe portalul de stiri Ziua News, Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor publicate în ziarul online Ziua News, referitoare la includerea în cadrul Institutului Român de Comerț Exterior a celor 83 de birourile de promovare comercială economică, menționăm că informația este falsă. Cele 83 de birouri de promovare comercială economică vor rămâne în continuare în cadrul Ministerului Economie, Comerțului și Turismului. Mai mult, cele 83 de birouri de promovare comercială economică au acreditare diplomatică, astfel că nu pot prelua reprezentanțele de promovare turistică din străinătate care nu au și nu pot avea statut diplomatic. În schimb, reprezentanțele de promovare turistică din străinătate vor fi preluate de Institutul Român de Comerț Exterior și își vor păstra funcția de promovare turistică a României peste hotare. Precizăm că, după această preluare, reprezentanțele de promovare turistică din străinătate nu vor fi desființate, aşa cum scrie în articolul publicat pe site-ul Ziuanews.ro. Dimpotrivă, este în pregatire un act normativ care să mărească numărul acestora. Trecerea reprezentanţelor de promovare turistică din străinătate în cadrul Institutului Român de Comerț Exterior are ca scop eficientizarea exportului de bunuri și servicii românești, atât servicii turistice, cât și bunuri de consum, ele putându-se promova reciproc. Mai mult, în desfășurarea activității lor vor fi implicate și structurile patronale din turism.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE