Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ponta, chemat la DNA în dosarul lui Sebastian Ghiță

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sebastian Ghiţă este anchetat în continuare de DNA Ploieşti pentru trafic de influență precum și alte acuzații, în acest dosar fiind implicat și cumnatul premierului, Iulian Herţanu. Ponta ar putea fi chemat la DNA pentru a da declarații în calitate de martor cu privire la operaţiunile amicului Ghiţă, în favoarea sa, în campania electorală prezidenţială.

Sebastian Ghiţă este anchetat de DNA Ploieşti pentru o serie de fapte: trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată, conform Realitatea.net.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că în timpul campaniei prezidențiale din 2014 „a conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul Ponta Victor Viorel. Suma remisă de inculpat pentru influenţarea opţiunilor electorale a fost în cuantum de 350.000 euro". Lista dosarelor în care implicat este destul de lungă, iar acesta este judecat și într-un alt dosar de la DNA Ploieşti pentru mituirea fostului primar Iulian Bădescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE