Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ponta confirmă: Au început negocierile pentru vânzarea TAROM

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi, faptul că Guvernul a început deja negocierile cu compania turcă Turkish Airlines, pentru preluarea unui pachet de acțiuni de la TAROM. Potrivit prim-ministului statul român va păstra 51% dintre acțiuni, air turcii vor achiziționa 49%.

"Mi-aş fi dorit să fie o afacere închisă, din nefericire nu este aşa. Tarom e o companie bună, cu perspectivă regională bună, dar trebuie restructurată, să revină pe profit, iar noi suntem decişi să atragem un investitor strategic. Există negocieri, dar încă nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschişi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom să se modernizeze", a spus Ponta.

El a precizat că, în cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va păstra 51% din acţiuni şi că doar în cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementărilor comunitare.

Potrivit informațiilor apărute în presă, companiile interesate sun Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates şi Etihad.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE