Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TOP 10 cele mai înfricoșătoare destinații de călătorie din lume de Halloween. Pe locul întâi, Castelul Bran din Transilvania

Postat la: 30.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prestigiosul cotidian britanic The Independent face un clasament TOP 10 al celor mai "oribile și înfricoșătoare destinații de moarte" de pe planetă numai bune pentru petrecerea Halloween-ului.

Pe primul loc se află, Castelul Bran - Transilvania, România. "În ciuda faptului că Bram Stoker, autorul romanului Dracula nu a pus piciorul în România și cu toate că turismul din zilele noastre se axează, în esență, pe vampiri și spiriduși români, cuvântul Transilvania păstrează capacitatea de a te răci instantaneu", comentează autorul articolului din The Independent.

Autorii materialului publicistic mai spun: "Castelul Bran (bran-castle.com) este clădirea considerată cel mai frecvent a fi fost sursa de inspirație a lui Bram Stoker pentru a descrie viața prințului Dracula". Se mai menționează că Munții Carpați sunt plini de superstiții locale, de "strigoi" - oameni care duc o viață normală de zi, dar bântuie satele noaptea. Deasemnea Vlad Țepeș este văzut ca un personaj istoric care numai blând nu poate fi numit. În final autorii menționează că acest castel al lui Vlad se află la o distanță destul de mare de București unde se poate ajunge cu o cursă Ryanair (ryanair.com) ce decolează de la Stansted.

Pe locul doi în acest top este plasat orașul american Salem din Massachusetts, care este văzut a fi orașul cel mai bântuit din SUA. Iar Witch Project Blair speriat de numele Salem spune că este un sinonim pentru teroare și nebunie. În 1692, orașul a fost schimbat pentru totdeauna atunci când a devenit locul de pedeapsă a vrăjitoarelor. 19 bărbați și femei au fost spânzurați în acele vremuri profund superstițioase.

Pe locul 3 se află localitatea irlandeză Loftus Hall, Co. Wexford considerată a fi "casa ororilor" din Hook Peninsula. "Casa ororilor" din Loftus Hall este renumită încă din anul 1350 când un străin care juca cărți cu alți comeseni a fost descoperit că avea în loc de încălțări, copite. După descoperirea macabră străinul a dispărut într-o minge de foc prin acoperiș. Anul trecut, Loftus Hall a ținut prima pagină a ziarelor internaționale, atunci când un turist Thomas Beavis, 21 de ani, a apărut fantomatic într-o fereastră din Sala mare a "Casei ororilor". În timpul unei anchete ce a urmat, Ghost Hunters irlandezi (IGH) spun că au descoperit că "temperatura scade brusc", și apar puternice câmpuri electromagnetice (EMF), în unele zone ale casei.

Topul continuă cu celebrele catacombe din Paris, locul 4. Stanley Hotel din Colorado, USA locul 5. Aici se vorbește despre "farmecul lumii vechi", dar Stanley Hotel va fi întotdeauna cunoscut ca sursă de inspirație pentru romanul lui Stephen King - "The Shining".

Locul 6 îi revine locației Edinburgh Castle din Scoția. În anul 2001, castelul a fost supus uneia dintre cele mai mari investigații paranormale din istorie, cu nouă cercetători și peste 200 de membri ai instituțiilor publice britanice. Mai mult de jumătate au raportat experiențe paranormale.

Locul 7 în acest top este deținut de către Universal Studios, Orlando, USA. Locul este cunoscut pentru faptul că Greg Nicotero, un director de efecte speciale pentru a AMC "a mers pe jos, mort fiind".

Locul 8 îi revine celebrului Turn al Londrei fiind similar cu Castelul Edinburgh, este plin de volumul mare de istorii oribile înțesate în jurul acestei construcții, lucru ce contribuie din plin la atmosferă.

Locul 9 este ocupat de buncărele din Berlin. Berlin Unterwelten ( "Societatea pentru protecția și Documentația de Arhitectura din subteran") derulează diverse excursii în celebrele Bunkers din timpul Războiului Rece, ce au constituit adăposturi de apărare civilă. Tot aici se află și un "turn Flak" construit de Hitler pentru a apăra orașul de atacurile aeriene inamice.

Top 10 este încheiat de către Old Jewish Cemetery din Praga. Cimitirul evreiesc din Praga este închis încă din 1787, dar cele 12.000 de pietre funerare ale sale conțin relatările despre 100.000 de morminte aflate în straturi sub cele 12.000, din cauza lipsei de spațiu.
Pietrele torsadate crează o aură tulburatoare care, cum era de așteptat, sunt declarate a fi un stup de activitate paranormală. (jewishmuseum.cz).

Marian Gârleanu -Dublin

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE