Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucraina si-a intarit granita cu Transnistria

Postat la: 07.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina a marit numarul de militari la frontierele sale cu Crimeea, peninsula sa din Marea Neagra anexata in martie 2014 de Rusia, si cu Transnistria, regiune separatista din estul Republicii Moldova, unde Moscova dispune de un contingent de aproximativ 1.400 de militari (in care intra si militarii din forta de mentinere a pacii), a declarat la sfarsitul saptamanii trecute presedintele ucrainean Petro Porosenko.

Numarul trupelor ucrainene a crescut in mod real si au fost create unitati care asigura securitatea in toate zonele de potential pericol pentru Ucraina, inclusiv dinspre Crimeea (ocupata de rusi) si regiunea separatista Transnistria, a indicat presedintele ucrainean. Porosenko a anuntat, de asemenea, o crestere a bugetului pentru aparare in 2016 care va ajunge la 5% din Produsul Intern Brut (PIB), circa 100 miliarde de hrivne. Un purtator de cuvant al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, declarase anterior ca o a saptea etapa de mobilizare va incepe in prima luna a anului viitor.

Pana in prezent, sase valuri de mobilizare partiala au avut loc in Ucraina. Presedintele Petro Porosenko afirmase la mijlocul lunii octombrie ca in toamna nu va mai avea loc niciun fel de mobilizare de rezervisti. Inainte de aceasta, ministrul ucrainean al apararii, Stepan Poltorak, indicase ca numarul militarilor din armata practic s-a dublat in decurs de un an, ajungand la un efectiv de 280.000 de oameni. In zona liniei de demarcatie din Donbas, estul Ucrainei - teatrul unui conflict armat intre armata guvernamentala a Kievului si rebeli separatisti prorusi - se afla desfasurati in jur de 70.000 de militari ucraineni.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE