Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un vaccin impotriva virusului Zika ar putea fi disponibil in 2016

Postat la: 30.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un vaccin impotriva bolii provocate de virusul Zika, la care lucreaza in prezent cercetatori americani si canadieni, ar putea sa fie disponibil pana la sfarsitul anului, au anuntat cercetatori implicati in producerea acestuia, relateaza Reuters in pagina electronica.

Un consortiu care lucreaza la acest vaccin cuprinde Universitatea din Pennsylvania, Universitatea canadiana Laval, grupul farmaceutic Inovio si grupul sud-coreean GeneOne Life Science, a declarat intr-un interviu pentru Reuters Gary Kobinger de la Universitatea Laval. El spera ca testele sa inceapa catre septembrie, cu scopul de a se determina, inainte sa fie aprobat, daca are sau nu efecte nedorite asupra omului. O luna mai tarziu, vaccinul ar putea fi disponibil pentru operatiuni de urgenta. Producatorul privat de vaccin Hawaii Biotech Inc a anuntat, de asemenea, ca a demarat un program in vederea testarii unui vaccin anti-Zika in toamna trecuta, in timp ce virusul incepea sa se propage in Brazilia, insa nu a programat un calendar pentru studii clinice, potrivit Mediafax.

"Acum ne aflam in faza preclinica, cum banuiesc ca se afla toata lumea", a declarat pentru Reuters directorul executiv doctor Elliot Parks. Alt producator privat de vaccin, Replikins Ltd, cu sediul la Boston, a anuntat ca se pregateste sa inceapa - in urmatoarele zece zile - studii pe animale ale unui vaccin impotriva Zika. Datele testelor pe soareci si iepuri urmeaza sa fie publicate in urmatoarele doua luni, a declarat pentru Reuters Samuel Bogoch, presedintele Replikins.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE