Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dominic Fritz a lucrat la GIZ Gmbh, agenție a spionajului german. De ce nu lămurește situația?

Postat la: 28.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Multă lume se întreba încă de anul trecut "ce-l mână" pe neamțul Dominic Fritz în lupta pentru primăria Timișoarei. Există o serie de necunoscute în cariera sa.

Primul este legat de afinitatea față de orașul de pe Bega. Cum de a ajuns la 19 ani în Banat? Vorbește aproape perfect limba română, dar cu accent regățenesc. Cine i-a dat un profesor de limba română? Cine l-a sponsorizat în precampania electorală (a avut sute de mash-uri pe clădiri n.a.), în condițiile în care era șomer. Ziariștii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung au căutat informații legate de activitatea sa trecută. Au fost în zadar în satul său de baștină.

A lucrat ca șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler, pe timpul când acesta și- încheiat mandatul. La fel ca președinții României, foștii șefi ai statului beneficiază de o serie de facilități, precum și un birou de reprezentare. Horst Köhler este de origine română. Mai precis, rădăcinile familiei sale se trag din Sibiu. Recent și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române.

Intrebarea cheie (la care nu s-a răspuns) este ce misiune a avut la Agenția Germană pentru Cooperare Internațională (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ), Departamentul Protecție Socială? Avea profilul perfect al unui acoperit al unor servicii secrete. Interne sau externe. Spuneau mai multe surse locale, încă de anul trecut.

„GIZ lucrează cu Ministerul Federal al Apărării (BMVg) în domeniul cooperării internaționale germane. În iunie 2011, Ministerul și GIZ au semnat un acord de cooperare care reglementează și instituționalizează colaborarea dintre Bundeswehr și GIZ în contextul măsurilor de consolidare a păcii și de stabilizare în țările partenere. Această colaborare a fost consolidată în 2014 printr-un acord între GIZ și Colegiul de Comandă și Stat Major al Bundeswehr.", se arată pe site-ul companiei despre colaborarea sa cu armata germană în cadrul misiunilor internaționale.

În CV-ul său, Dominic Fritz, figurează ca fost angajat al companiei GIZ GMBH cunoscută ca un paravan pentru spionajul german, conform documentelor oficiale ale Bundestag (Parlamentul German).

Heike Hansel, politician german și membru în Bundestag, la acea dată, apare într-un raport al DIP în care întreabă Guvernul dacă avea cunoștință de faptul că BND folosește GIZ gMBH drept paravan pentru a-și desfășura activitățile de spionaj extern. Mai mulți spioni germani, angajați GIZ GMBH, au fost deconspirați în Pakistan, fapt ce a declanșat un scandal diplomatic.

Știa guvernul federal că angajații Serviciului Federal de Informații (BND) sub paravanul German Society for International Cooperation (GIZ) GmbH în Pakistan fac spionaj în străinătate? Cum poate fi catalogată această abordare? Răspunsul ministrului federal pentru sarcini speciale și al șefului al Cancelariei Federale: „După o examinare detaliată de către guvernul federal, se stabilește că angajații înregistrați diplomatic nu sunt luați în considerare ca angajați ai Societății germane pentru cooperare internațională (GIZ) GmbH."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE