Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vlad Voiculescu si nepoții Securității lui Ceaușescu au preluat Ministerul Sănătății

Postat la: 22.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Interesele din domeniului Sănătății din România sunt cu atât mai complexe și mai obscure cu cât acest domeniu este condus de Vlad Voiculescu, om despre care se susțin în spațiul public tot felul de teorii cu privire la trecutul și la prezentul său. Dacă la asta adăugăm și numirile, dar și atribuțiile celor numiți... atunci începe să iasă la iveală o încrengătură cel puțin ciudată.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a venit cu forțe proaspete la minister în noul mandat obținut, unul dintre consilierii numiți pe probleme de comunicare, fiind Ștefan-Adrian Voinea. Acesta e absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și al Universității din Cluj, Facultatea de Psihologie, actualmente doctorand în psihologie cognitivă aplicată. A deținut funcția de director al ziarului Gazeta de Sud, din Craiova. Conform propriilor declarații, oferite în cadrul unui interviu acordat de acesta site-ului Hotnews, Ștefan Voinea afirma că tatăl său, Adrian Voinea, a înființat ziarul Gazeta de Sud în 1995, în Craiova cu banii primiți de la Eugen Arnăutu, reprezentantul lui George Constantin Păunescu în Oltenia. Firma din spatele ziarului, înființată în septembrie 1994, Media Sud Europa SA, este controlată de Gheorghe Constantin Păunescu, un alt acționar „de marcă" fiind Polyana-Daniela-Luminița Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, o apropiată a familiei Păunescu.

Familia Voinea are o adevărată încrengătură de companii care activează în domeniul media - INA News SRL, GDS News SRL, Media Sud Advertising SRL, firma cea mai mare, al cărei director a fost Ștefan Voinea, fiind Media Sud Europa SA - asociați persoane juridice Praxis Investments One SRL și Spet Spet Shipping SA, iar asociați persoane fizice Polyana-Daniela-Luminița Cristescu și Gheorghe-Constantin Păunescu. Lucrurile capătă contur mai clar dacă ne continuăm călătoria în timp. Bunicul consilierului lui Voiculescu, Adrian Voinea, de la Calafat, a fost colonel de securitate și secretarul organizației PCR, care a devenit, în timp, un pol de putere local, scrie Bugetul.ro

Persoane din anturajul lui Ștefan-Adrian Voinea povestesc despre faptul că acesta a avut o tinerețe tumultoasă, specifică, de altfel, beizadelelor. Se spune în zonă că în anii 2002-2003 acesta ar fi fost chiar reținut pe baza unor suspiciuni de utilizare de carduri false, acuzații de care ar fi scăpat sprijinindu-se pe poziția foarte influentă a tatălui său, acesta ar fi beneficiat de susținerea comisarului-șef Gheorghe Bică, fost șef al IPJ Dolj, reușind astfel să scape de acuzații și de orice urmă a acestora.

Pe agenda personală a ministrului sănătății se află printre priorități promovarea unei ordonanțe de urgență referitoare la alocări bugetare de care vor fi direcționate în campania de comunicare privind vaccinarea. Surse guvernamentale vorbesc despre circa 200 de milioane de lei, care vor fi puși la dispoziția unor agenții de relații publice, care ar urma să aloce 3% în scopuri de producție de materiale iar restul să cumpere spațiu publicitar.

Privind din această perspectivă, desemnarea consilierului său, Ștefan-Adrian Voinea, pentru a prelua conducerea campaniei de comunicare pe vaccinare capătă sens, în condițiile în care persoane apropiate ministrului Vlad Voiculescu au dus o campanie intensă de contestare a măsurilor adoptate până în prezent de Comitetul de Vaccinare. Între aceștia s-a remarcat Dragoș Stanca, șeful agenției Thinkdigital. Rămâne de văzut dacă, în condițiile adoptării acestei ordonanțe și cheltuirii sumelor alocate, se va realiza un produs comunicațional superior calitativ față de ceea ce a realizat pro bono echipa desemnată de generalul Ciucă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE