Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Coronavirus în lume: Haosul continuă în Italia, China a înregistrat cel mai mic număr de noi cazuri

Postat la: 09.03.2020 - 09:48 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În timp ce Italia este cuprinsă de haos ca urmare a extinderii măsurilor de carantină, China a înregistrat cel mai mic număr de noi cazuri de infecție de la începutul anului și până acum, respectiv 40, același trend fiind și în Coreea de Sud, relatează BBC News și Guardian. Pe fondul acestei crize, piețele financiare din Asia, Europa și SUA se resimt și ele, iar prețul petrolului a scăzut cu 30%.

China a înregistrat luni dimineață 40 de noi cazuri de infecție, cel mai mic număr din ianuarie și până acum. Din cele 40 de cazuri, 36 sunt localizate în epicentrul epidemiei Wuhan, în vreme ce celelalte patru cazuri își au originea în Iran.

În Italia, au fost înregistrate 133 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total ridicându-se la 366 de morți. Măsurile restrictive impuse de autorități pentru a stopa răspândirea bolii a dus la panică și haos, sute de cetățeni încercând să fugă dincolo de cordonul sanitar, pentru a evita carantina.

Luni dimineață, premierul Giuseppe Conte anunța că măsurile ar putea fi extinse, iar termenul privind închiderea școlilor prelungit, scrie Reuters care citează presa locală. Cu toate acestea, Conte a precizat că, deocamdată, guvernul nu ia în calcul amânarea alegerilor regionale.

Coreea de Sud a anunțat cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultimele două săptămâni, în schimb în SUA numărul infecțiilor a depășit 560, iar 21 de oameni au murit, scrie CNN.

La nivel global, peste 108.000 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, peste 3.800 pierzându-și viața, majoritatea în China. Pe fondul crizei, prețul petrolului a scăzut cu 30%, iar bursele au deschis și ele în scădere, generând îngrijorări privind recesiunea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE