Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cum au luat cu asalt trupele americane o fabrică bulgărească

Postat la: 30.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasada SUA în Bulgaria a prezentat scuze sâmbătă în urma unui incident produs în cursul unui exerciţiu militar la baza aeriană Ceşnegirovo, în care au fost implicaţi soldaţi americani care au pătruns din greşeală în incinta unei fabrici locale, informează BTA.

"În cadrul exerciţiului Swift Response 21, între 10-14 mai, soldaţi americani ai brigăzii a 173-a aeropurtate au executat un exerciţiu de antrenament pentru a simula capturarea şi securizarea aerodromului dezafectat Ceşnegirovo", a indicat ambasada într-un comunicat transmis agenţiei bulgare. "În cursul exerciţiului, soldaţii au simulat pătrunderea şi securizarea mai multor buncăre şi structuri de pe aerodrom. Pe 11 mai, soldaţii au pătruns şi au securizat o clădire de lângă aerodrom despre care au crezut că era parte a zonei de antrenament, dar care era ocupată de civili bulgari care operau o afacere privată. Nicio armă de foc nu a fost trasă în niciun moment al acestei interacţiuni", a precizat misiunea diplomatică.

"Prezentăm scuze sincere firmei şi angajaţilor săi. Învăţăm întotdeauna din aceste exerciţii şi investigăm pe deplin cauza acestei erori. Vom implementa proceduri riguroase pentru a defini în mod clar zonele noastre de antrenament şi a preveni acest tip de incident pe viitor", a adăugat ambasada SUA. Reacţionând sâmbătă la relatările din media cu privire la incident, Ministerul bulgar al Apărării a transmis că nu a primit alerte sau plângeri oficiale. Televiziunea Nova a relatat vineri că, pe 11 mai, militari americani au năvălit în incinta unei fabrici care produce echipamente pentru rafinarea uleiului de floarea soarelui, situată în regiunea Plovdiv.

Înregistrările de pe camerele de supraveghere au arătat şapte militari în uniformă, purtând arme de asalt. Fabrica este situată în imediata vecinătate a bazei aeriene unde avea loc un exerciţiu militar de amploare. Doi angajaţi intervievaţi ulterior de Nova TV au relatat că au fost foarte speriaţi. Militarii americani au umblat în jur, au "securizat" locul şi au plecat. Patronul fabricii s-a deplasat ulterior la baza aeriană pentru a cere explicaţii, dar i s-a spus că nu se poate face nimic. "Acesta a fost un afront grosolan la adresa mea. Ca şi când aş fi fost un terorist", a afirmat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE