De ce evită Rusia să tragă cu rachetele Kalibr de pe navele sale din Marea Neagră
Postat la: 22.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Situația din Marea Neagră rămâne stabilă. În prezent, comandamentul rus își ține navele la o anumită distanță și rareori le scoate în largul mării pentru a folosi rachetele "Kalibr" pentru a lovi teritoriul Ucrainei.
Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, căpitanul de rangul 3 Dmytro Pletenchuk, în timpul unui telejurnal ucrainean. "Putem spune că situația rămâne stabilă. Călătoriile pe mare sunt destul de scurte și, în general, nu sunt observate. În mai mult de șase luni, avem două cazuri confirmate de utilizare a rachetelor de croazieră. Prin urmare, nu sunt pregătit să spun că situația se schimbă", a declarat Pletenchuk. El a mai precizat că purtătorii de rachete ruși nu merg pe mare pentru că se tem să nu le piardă și să fie distruși. Purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene a mai adăugat că acesta este motivul pentru care se află în port. În același timp, producția de rachete de croazieră a Rusiei nu se oprește.
"Portul este închis, intrarea în port este de fapt blocată și da, desigur, complexul militar-industrial a lucrat în tot acest timp și cel mai probabil continuă să producă aceste rachete. Bineînțeles, vor trebui să rezolve la un moment dat problemele logistice din Novorossiysk. Principala problemă este lipsa macaralelor care să poată încărca aceste rachete "Kalibr". Totuși, pentru a le folosi, mai ales la scară masivă, trebuie să mergem pe mare. Și trebuie să mergem în zonele corespunzătoare din care ar trebui să aibă loc lansările", a explicat el.
Pletenchuk a adăugat că ultimele lansări de "Kalibr" efectuate de ocupanți au fost realizate de pe un submarin. "Aceste submarine nu pot părăsi zona de apă, așa că putem spune că sunt "blocate" aici", a adăugat el. Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare a mai declarat recent că Flota rusă din Marea Neagră a pierdut o treime din navele sale și că au fost distruse toate tipurile de nave: nu doar nava amiral, ci și nave de patrulare, nave mari de asalt amfibiu și un submarin.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
-
Ciclonul Boris a răvășit Europa. În Polonia, armata e pe poziții, iar Austria e sub zăpadă
Patru provincii sudice din Polonia se numără printre zonele cu cel mai mare risc de inundații, iar la Praga au fost închise porțile de pe râul Vltava. În Austria a căzut deja zăpadă în strat de 20 cm.
-
Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8% și determină utilizarea procesorului la 100%, lăsând sistemele aproape inutilizabile.
-
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
Autoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce a fost înregistrat primul caz de holeră în 103 ani. Este vorba despre un cetăţean indian în vârstă de 23 de ani care locuieşte în Bulgaria şi care a călătorit în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează DARIK, relatează Rador Radio România.
-
Turistul de la Cotroceni a găsit vinovatul pentru inundații: "Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice!"
Președintele Klaus Iohannis dă vina pe schimbările climatice pentru inundațiile care afectează o parte din țară în ultimele ore. Iohannis susține că este în permanentă legătură cu persoanele responsabile de coordonarea activităților de intervenție.
-
Descoperirea mormântului gigantului Gilgameș sub albia râului Eufrat este de o importanta majora pentru descifrarea istoriei antice
Descoperirea recentă a ceea ce se presupune a fi mormântul epic al figurii legendare Gilgamesh, situat sub râul Eufrat, care a secat masiv sub incalzirea globală, a provocat o undă de șoc în domeniile arheologiei și istoriei antice. Această descoperire monumentală, detaliată în cele mai recente știri, oferă o perspectivă fără precedent asupra uneia dintre cele mai celebre figuri ale mitologiei și istoriei Mesopotamiei antice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Declarație teribilă a ex-șefului CIA, care a ordonat uciderea lui Bin Laden: Avertisment înfricoșător despre Trump și Putin
- 2.Turcia isi ia adio de la UE si a facut cerere oficială să se alăture BRICS+ cu consecinte devastatoare pentru NATO, Orientul Mijlociu si zona Mării Negre
- 3.Ceva uriaș se pregătește în China: Giganții mondiali retrag miliarde de dolari într-un ritm record
- 4.Joc strategic de amploare: Alianța dintre Rusia, China și Arabia Saudită începe să producă rezultate
- 5.Ofensiva Ucrainei din regiunea rusă Kursk e de tip: "Acum ori niciodata!" (Analiză a publicației Foreign Policy)
- 6.Emmanuel Macron a scăpat la mustață de un puci: Mișcări interesante pe scena politică din Franța
- 7.Ursula e obsedata de misoginismul woke: O comisie UE formată și condusă de bărbaţi care o sfidează. Soarta Europei nu mai contează!
- 8.Viktor Orban nu s-a mai abținut după Jocurile Olimpice: Vor răsturna lumea unde femeia e femeie!
- 9.A tunat si le-a adunat! Cele mai puternice femei din SUA au decis să lupte împotriva lui Donald Trump
- 10.Anunțul lui Trump după ce Robert F Kennedy Jr și-a suspendat campania și s-a alăturat acestuia. Reacția familiei lui Kennedy
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu