Dezertare masivă în armata ucraineană. O treime din soldatii proaspat instruiti n-au mai ajuns pe front
Postat la: 05.01.2025 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Circa 1.700 de soldaţi ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldaţi, dintre care o parte au fost instruiţi în Franţa, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană.
Din cauza "haosului organizatoric", respectiva brigadă nu a fost suficient pregătită şi nici echipată adecvat, potrivit corespondentului militar ucrainean Iuri Butusov, cel care a dezvăluit public acest caz. "Aproape toţi soldaţii şi comandanţii proveneau din mobilizarea obligatorie şi mulţi dintre ei nu erau motivaţi suficient", prin urmare au dezertat înainte să fie introduşi în luptă, remarcă Butusov. De asemenea, adaugă acesta, "unele dintre echipamentele noastre existau doar pe hârtie".
Cu toate acestea, mai menţionează acelaşi jurnalist, majoritatea soldaţilor acestei brigăzi, care a primit din Franţa blindate şi obuziere moderne în urma instrucţiei efectuate în această ţară, s-au străduit să-şi îndeplinească misiunile de luptă pe sectorul de front unde au fost repartizaţi, în apropiere de Pokrovsk, un oraş ce se numără printre obiectivele cheie ale ofensivei ruse în estul Ucrainei. Însă din cauza greşelilor comandamentului, respectiva unitate, Brigada 155, a suferit pierderi semnificative, notează Iuri Butusov
Armata ucraineană continuă să piardă teren pe frontul de est în faţa forţelor ruse, mai numeroase şi mai bine înarmate
Ucraina a adoptat măsuri stricte de mobilizare care au condus la numeroase tentative de fugă din ţară, la coruperea unor responsabili şi la acţiuni de recrutare forţată în care ofiţerii recrutori recurg inclusiv la metode brutale.
În plus, peste 60.000 de soldaţi ucraineni au dezertat în 2024. Lupte intense au loc în acest timp şi în provincia rusă Kursk, unde trupele ucrainene ocupă o porţiune de teritoriu pe care armata rusă, sprijinită de soldaţi nord-coreeni, încearcă să-l recupereze. Ucraina a revendicat iniţial ocuparea a circa 1.100 de kilometri pătraţi în Kursk, dar acum mai controlează acolo circa 460 de kilometri pătraţi, potrivit portalului militar ucrainean "Militarnîi".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
- 4.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 5.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu