Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Franța anunța o foamete mondială: Macron pregătește vouchere de hrană pentru populație

Postat la: 23.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Invitat marți, 22 martie, la microfonul rețelei naționale de radio France Bleu, în cadrul campaniei pentru alegerile prezidențiale programate în 10 și 24 aprilie, președintele-candidat Emmanuel Macron a anunțat că „Franța se va confrunta cu o criză alimentară mondială".

Cauza acestei crize este războiul din Ucraina, „ținând cont că Ucraina, dar și Rusia, sunt adevărate grânare pentru alimentația internațională". Pentru a mai atenua din șocul crizei asupra Hexagonului, Macron și-a manifestat intenția de a introduce vouchere alimentare „pentru a ajuta gospodăriile cele mai modeste și clasele de mijloc să facă față acestor supracosturi".

Obiectivul voucherelor este și „încurajarea cumpărăturilor în circuit scurt și a achizițiilor de mărfuri franțuzești". Observatorilor nu le-a scăpat faptul că Macron se teme de impactul pe care viitoarea criză alimentară o va avea inclusiv a „claselor mijlocii", îndeobște cei cu profesiuni liberale sau mici întreprinzători. Faptul că și aceste categorii sociale, cu venituri peste medie, vor fi grav afectate, având nevoie de protecția statului, arată că guvernul francez se așteaptă ca impactul crizei alimentare să fie unul devastator.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE