Frans Timmermans anunță Sfârșitul Lumii Verzi: Conflict și dispută în Europa din cauza crizei energetice. Revenirea la combustibilii fosili e necesară!
Postat la: 10.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Europa este în pericol să aibă un „conflict și dispute foarte, foarte puternice" în această iarnă din cauza prețurilor ridicate la energie și ar trebui să se întoarcă pe termen scurt la combustibilii fosili pentru a evita amenințarea cu tulburările civile, a avertizat a avertizat Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, potrivit The Guardian.
Frans Timmermans, al doilea cel mai înalt oficial din UE, a declarat că amenințarea cu tulburări în rândul europenilor în această iarnă, un rezultat deliberat al invaziei Ucrainei de către Vladimir Putin, trebuie să aibă prioritate în faţa crizei climatice, scrie financialintelligence.ro.
El a spus: „Dacă societatea noastră ajunge la conflicte și lupte foarte, foarte puternice pentru că nu există energie, cu siguranță nu ne vom atinge obiectivele [climatice]. Cu siguranță nu vom ajunge acolo unde trebuie să ajungem dacă lipsa de energie duce la perturbări puternice în societățile noastre și trebuie să ne asigurăm că oamenii nu sunt în frig în iarna care vine. Trebuie să ne asigurăm că ne menținem industria, pe cât posibil, funcțională, deoarece singurul lucru care l-ar putea ajuta pe Putin sunt diviziunile în societatea noastră".
Situaţiile în care oamenii suferă de frig în această iarnă pentru că nu își permit încălzirea ar fi, de asemenea, dezastruoase pentru rezolvarea crizei climatice, a argumentat Timmermans într-un interviu pentru The Guardian la Bruxelles.
„Sunt în politică suficient de mult, de peste 30 de ani, pentru a înțelege că oamenii se îngrijorează cel mai mult pentru criza imediată și nu pentru criza pe termen lung. Și dacă nu abordăm criza imediată, cu siguranță vom fi în afara drumului în ceea ce priveşte criza pe termen lung", a spus el.
Timmermans a mai menţionat că scopul său este de a asigura publicul UE, până cel târziu la 1 noiembrie, că nu se vor confrunta cu o criză în încălzirea caselor în această iarnă.
„Cred cu sinceritate că, dacă nu putem oferi această garanție, atunci societatea este la limită, așa cum este peste tot din cauza prețurilor ridicate la energie, a inflației, a prețurilor la alimente care cresc rapid - din cauza acestei incertitudini cauzate de război", a spus el, adăugând: „Putin folosește toate mijloacele pe care le are pentru a crea conflicte în societățile noastre, așa că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă foarte dificilă."
Ar trebui folosit cărbune, a spus el, precizând: „Dacă am spune că nu mai folosim cărbune acum, nu am fi foarte convingători în unele dintre statele noastre membre și am contribui la creșterea tensiunilor din cadrul societății noastre."
Prețurile energiei au crescut în întreaga lume ca urmare a pandemiei de Covid și a războiului din Ucraina, dar Europa a fost foarte grav afectată. Înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina, Germania - cea mai mare economie a UE - se baza pe Rusia pentru majoritatea gazelor sale. În total, Europa depinde de Rusia pentru aproximativ 40% din gazul său.
Guvernul german a început să crească producția de energie electrică din centralele pe cărbune, cea mai poluantă formă de energie, permițând în același timp ca eliminarea treptată a energiei nucleare să continue, așa cum era planificat.
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a insistat, de asemenea, ca G7 să-și inverseze poziția privind interzicerea investițiilor în străinătate în proiecte de gaze pentru a ajuta la explorarea de noi zăcăminte de combustibili fosili în țările în curs de dezvoltare.
Parlamentul European a votat, de asemenea, săptămâna aceasta să clasifice pentru investiţii unele proiecte de gaze și energie nucleară drept energie „curată", spre consternarea militanților pentru schimbările climatice, care se îngrijorează că agenda climatică a fost pierdută pe fondul temerilor legate de prețurile energiei.
Timmermans, care este responsabil de acordul ecologic al UE și conduce blocul în negocierile internaționale privind clima, a insistat că o revenire pe termen scurt la combustibilii fosili este compatibilă cu limitarea creșterii temperaturii globale la 1,5 C peste nivelurile preindustriale, obiectivul asumat la summitul Cop26 privind clima de la Glasgow în noiembrie anul trecut.
El a oferit, de asemenea, sprijin pentru extinderea explorării combustibililor fosili în anumite părți ale Africii despre care liderii societății civile au avertizat deja că vor bloca Africa într-un viitor cu emisii mari fără a aduce beneficii oamenilor obișnuiți.
„În actuala situație globală, cu deficitul uriaș de combustibili fosili, cum poți să spui cuiva care are combustibili fosili: „Nu ar trebui să exploatezi asta?", a întrebat el. „Cum să nu facem față provocării imediate de a fi nevoiți să găsim alternative pentru gazul rusesc și să le spunem altora: „Nu ar trebui să exploatați gazul". Ar fi ipocrit. Nu pot spune asta."
Timmermans a diminuat așteptările pentru Cop27, următorul summit global privind clima care va avea loc în noiembrie în Sharm el-Sheikh. La Cop26, țările nu au reușit să elaboreze planuri naționale de reducere a emisiilor în conformitate cu limita de 1,5 C pe care au asumat-o și, astfel, au convenit să revină la masa de negocieri în acest an cu planuri mai dure, numite contribuții determinate la nivel național (NDC).
Cu toate acestea, este puțin probabil ca acestea să aibă loc așa cum s-a promis, având în vedere crizele energetice și alimentare și războiul din Ucraina, a spus Timmermans. „Nu văd atât de multe NDC noi la orizont, sincer", a spus el, arătând spre Australia, cu noul său guvern, ca o excepție rară.
„Nu am cele mai mari așteptări de la Sharm el-Sheikh, deoarece conferința de la Bonn care tocmai s-a terminat a arătat în mod clar că nu există prea mult apetit pentru creșterea NDC și există multă frustrare în lumea în curs de dezvoltare cu privire la banii care au fost promişi și nu sunt încă daţi."
Timmermans l-a învinuit pe Putin pentru acest eșec. „Totul depinde de tranziția energetică, iar energia se află în centrul acesteia. Dacă unul dintre cei mai mari producători de energie din lume provoacă această perturbare, așa cum face Rusia în acest moment, evident că restul lumii va fi nervos în ceea ce privește ceea ce se întâmplă pe piețele de energie și, evident, asta are o implicație: ne putem lua angajamente suplimentare privind reducerea emisiilor noastre, având în vedere situația?"
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Percheziții la Mar-a-Lago: Acuzații teribile pentru Donald Trump - Lista documentelor ridicate
Donald Trump este investigat pentru posibile încălcări ale Legii Spionajului şi obstrucţionarea justiţiei, conform mandatului de percheziţie de la Mar-a-Lago, relatează presa internaţională. Vineri, mandatul de percheziţie şi procesul verbal de percheziţie au fost desecretizate.
-
Fenomen ciudat descoperit: Gândirea intensă produce substanțe toxice în creier dar există un remediu
Într-un studiu publicat pe 11 august 2022 în revista Current Biology și condus de către oamenii de știință de la Universitatea Pitié-Salpêtrière din Paris, Franța, s-a făcut o descoperire ieșită din comun: gândirea prea intensă produce o acumulare de substanțe toxice în creier.
-
Autorul "Versetelor satanice" înjunghiat pe o scenă din New York. Publicul făcea poze!
Celebrul scriitor Salman Rushdie a fost înjunghiat în gât și în abdomen, în timpul unei întâlniri cu cititorii săi din Chautauqua, New York. A fost spitalizat. Trăiește. E asistat de medici. Pus sub ventilație mecanică, probabil își va pierde un ochi, spun sursele The Washington Post.
-
Ce-a obținut Viktor Orban după discursul său anti-european: Investiție colosală din partea Chinei în Ungaria!
Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în Ungaria o uzină de baterii electrice în valoare de 7,3 miliarde de euro, în condiţiile în care cel mai mare producător mondial de baterii pentru autovehicule se pregăteşte să răspundă unor comenzi crescute venite din partea constructorilor de automobile, transmite Reuters.
-
Doi copii tratați cu terapie genică de la Novartis au murit din cauza unor complicații hepatice
Doi copii care au primit Zolgensma, terapia genică dezvoltată de Novartis AG pentru o afecțiune rară numită atrofie musculară spinală, au murit din cauza unor complicații hepatice.
-
Lipsa turiștilor ruși prăbușește turismul de lux din Italia!
Ani de zile, bogații Rusiei au fost „stăpânii" turismului de cinci stele din Italia. Turiștii ruși erau protagoniști absoluți în Costa Smeralda, Liguria, Versilia și în orașele de artă, luând cu asalt insulele Capri, Ischia și cele mai exclusiviste destinații siciliene, transmite agenția ANSA.
-
Franța anunță numirea unui ambasador special pentru promovarea LGBT în lume!
Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la de criminalizarea homosexualității în Codul Penal francez, Guvernul de la Paris a luat decizia de a înființa postul de ambasador special pentru promovarea LGBT în lume, scrie Le Monde.
-
Tinerii de peste 16 ani din Spania își vor putea schimba sexul fără acordul părinților!
Guvernul spaniol vrea să adopte rapid o lege discriminatorie și de ucidere a libertății în favoarea afirmării identităților LGBTIQ, ignorând în mod flagrant criticile venite din partea organelor judiciare de vârf și chiar a asociațiilor feministe de stânga.
-
Ministrul Sănătății din Germania introduce o aplicație care să afișează statutul vaccinării la fiecare persoană. Masca obligatorie din octombrie până în aprilie 2023
Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, dorește să introducă, prin intermediul unei legi, o aplicație de telefon care va urmări statutul vaccinal al fiecărei persoane.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Tancuri pe străzile din China pentru a păzi băncile. Clienții au fost informați că economiile lor au devenit „produse de investiții" și nu pot fi retrase
- 2.Joe Biden a dat mâna cu aerul pentru a treia oară. Stările de confuzie ale președintelui SUA sunt din ce în ce mai grave!
- 3.Reuters: Italia poate dărâma zona euro!
- 4.Protestele fermierilor împotriva politicilor ecologiste din Olanda se extind în Europa: Nu suntem sclavi!
- 5.Rusia aruncă "nucleara": nu renunță la dolar nici în cazul unei Apocalipse!
- 6.Oficial: Au "umflat numarul morților" pentru a induce panica. Guvernul indian condamnă OMS pentru "recomandările neștiințifice" privind COVID!
- 7.Ministrul german: Nemții stau în case și apartamente prea mari care trebuie încălzite!
- 8.Globalismul ipocriziei: Arabia Saudită cumpără masiv petrol rusesc pentru a putea vinde propriul petrol țărilor care sancționează Rusia!
- 9."Occidentul încearcă să impună omenirii un război global", spune șeful informațiilor ruse
- 10.Oficial rus: Testele de sânge ale militarilor ucraineni capturați demonstrează că aceștia au fost subiectul unor experimente!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu