Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Israelul a bombardat fix în zona unde mergeau ajutoarele intrate în Gaza: trecerea Rafah s-a închis după 20 de minute

Postat la: 21.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Israelul a fost de acord cu deschiderea trecerii Rafah, dar pentru numai 20 de minute. În tot acest timp, pe teritoriul Fâșiei Gaza au continuat bombardamentele. Cea mai gravă lovitură a avut loc lângă un spital din Gaza, acolo unde ar fi murit 12 persoane, ca urmare a loviturilor cu rachete.

În zona respectivă se aflau mulți oameni pentru că o parte importantă a ajutoarelor umanitare constau în produse medicale. Autorităţile care gestionează punctul de trecere a frontierei de la Rafah, care leagă nordul Sinaiului egiptean de Fâşia Gaza, au închis sâmbătă, după 20 de minute, trecerea de ambele părţi ale graniţei după descărcarea celor 20 de camioane cu ajutor umanitar convenite în această primă misiune, transmite EFE. Agenţia de presă spaniolă citează surse umanitare care au declarat că nu se ştie când acest punct va fi redeschis.

Preşedintele Semilunii Roşii din Sinaiul de Nord, Khaled Said, a declarat pentru EFE că "punctul de trecere este închis de ambele părţi, atât pe partea egipteană, cât şi pe cea palestiniană, după ce cele 20 de camioane care au intrat (în Fâşie) prin Rafah au descărcat ajutoarele şi s-au întors în Egipt".

Said a subliniat că proviziile livrate în partea palestiniană a punctului de la Rafah reprezintă "doar asistenţă medicală", că niciunul dintre transporturi nu includea combustibil şi că nu se ştie când va fi efectuată o nouă livrare de ajutor în enclava palestiniană şi câte camioane vor putea intra.

Said a adăugat în trecere - remarcă EFE - că "nu există informaţii despre plecarea cetăţenilor străini din Gaza" şi a subliniat că "nu se ştie încă nimic" despre când şi cum ar putea avea loc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE