Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Justiția franceză demolează statuia Arhanghelului Mihail pe motiv că este „o emblemă religioasă"!

Postat la: 22.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea Administrativă de Apel din Nantes apreciază că statuia Arhanghelului Mihail instalată în octombrie 2018 într-o piață publică din Les Sables d'Olonne este o emblemă religioasă și confirmă hotărârea instanței de contencios administrativ prin care se cere îndepărtarea acesteia.

Primăria Les Sables d'Olonne (Departamentul Vendée, Regiunea Pays de la Loire) va trebui să elimine statuia Arhanghelului Mihail din piața publică unde a fost instalată în octombrie 2018. Curtea Administrativă de Apel din Nantes a confirmat hotărârea din 16 decembrie 2021 luată de tribunalul administrativ din Nantes prin care, la cererea unei asociații de atei - federația gândirii libere din Vendée (Fédération de Vendée de la Libre Pensée), a considerat că este vorba despre o emblemă religioasă. Conform sentinței Curții de Apel „ instalarea acestei statui pe un loc public este interzisă de articolul 28 din legea din 9 decembrie 1905 privind separarea Bisericii și Statului", scrie francebleu.fr.

În martie 2022, primarul din Les Sables d'Olonne, Yannick Moreau a organizat un referendum în care 94,5% dintre cei 4.593 de alegători au susținut menținerea statuii în piață.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE