Mai intai va avea loc Armageddonul financiar: Cine va declansa criza mondială de nivel apocaliptic
Postat la: 19.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu evaluări întinse până la punctul de rupere. Rezervele economice globale au fost epuizate, iar încă un șoc ar declanșa Armagheddonul financiar, o criză mondială, apreciază experții.
În momentul în care piețele financiare începeau să creadă că au scăpat din nou de glonț, vin israelienii să insiste asupra faptului că moderația cerută este pentru păsări, potrivit The Telegraph. Se pare că Teheranul a crezut că problema s-a rezolvat după atacurile cu drone și rachete din weekend, cu onoarea restabilită. Acest lucru pare departe de caz. Escaladarea pare acum mai probabilă decât de-escaladare, atrăgând potențial aliații occidentali ai Israelului într-un conflict pe care nu și-l doresc, cu atât mai puțin unul pe care și-l permit.
Acțiunile, petrolul și obligațiunile au răspuns în consecință, dar poate că trăsătura mai remarcabilă a reacției este cât de mut a fost, cel puțin până acum. Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, iar evaluările din piețe conduc spre rupere, către o criză majoră. De ce așa? O explicație este că, oricât de gravă devine încăierarea, rațiunea va prevala în cele din urmă. În război, este întotdeauna neînțelept să mizezi pe triumful final al rațiunii asupra răzbunării, dar asta este. Piețele vor să creadă în final fericit.
Invazia Ucrainei de către Putin ne-a precondiționat să credem că războaiele localizate pot fi purtate fără daune economice nejustificate. Înțărcarea Europei de dependența de gazul rusesc s-a dovedit dureroasă și costisitoare, dar nu imposibilă și a declanșat doar cea mai ușoară recesiune. Economiile occidentale s-au dovedit surprinzător de rezistente. Riscul geopolitic crescut este doar cel mai evident dintre ele. Creșterea rivalității superputeri a coincis cu un număr tot mai mare de războaie regionale de proxy.
Între timp, creșterea lentă găsește economia globală plină de datorii, atât publice, cât și private, și nici o cale aparentă dincolo de inflație și/sau incapacitatea de a le achita. Rezervele fiscale sunt epuizate, guvernele care se străduiesc să abordeze ratele ridicate ale datoriei/PIB. Multe guverne sunt doar la un șoc economic în plus de dezastrul total. Prăbușirea imobiliară indusă de datorii din China a provocat o oprire bruscă a începuturilor de locuințe, comparabilă cu cea care a cuprins SUA în timpul crizei financiare globale.
În cele din urmă, atacurile ar putea copleși apărarea, făcând ca infrastructura financiară principală, cum ar fi sistemele de plată, să se prăbușească sub presiune. Practic toți banii sunt digitali în zilele noastre; efectele ar fi catastrofale. Acest tip de Armaghedon financiar poate fi considerat doar un risc secundar, dar tot așa era și posibilitatea unei pandemii globale. Există o glumă veche despre FMI că, dacă crezi opusul a ceea ce prognozează, vei avea dreptate în general. Armageddonul financiar mondial este după colț și așteaptă încă un șoc să se dezlănțuie.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ESTE ACEASTA O FOTOGRAFIE INEDITĂ CU CHIPUL LUI EMINESCU?
Așa cum nu bănuiam vreodată în căutările mele, azi am dat peste o imagine care ar putea fi una dintre cele mai importante pe care le-am văzut în ultimii ani; un presupus portret inedit al lui Eminescu. Povestea descoperirii ei datează din 1968 și la vremea respectivă a fost subiectul unei serioase anchete de presă.
-
Situație complicată, inextricabilă și extrem de periculoasă în Orientul Apropiat
Istoria recentă, cea de după 1948, anul fondării statului Israel, contează mai mult probabil decât istoria recentă a oricărei alte regiuni a lumii. Istoria recentă a regiunii, cea a ultimilor 80 de ani, e mereu vie, prezentă, revizitată de toți participanții la interminabilul conflict care face neîntrerupt prima pagină a ziarelor de pretutindeni, mai ales din Occident și din lumea arabo-musulmană.
-
Diana Șoșoacă nu poate candida: CCR a admis contestația împotriva candidatei SOS România la Președinția României
Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia CCR este definitivă, în acest moment Diana Șoșoacă fiind exclusă din cursa prezidențială.
-
Claudiu Tarziu după interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă: "Atenție cu democrația pe scări!". Si alti politicieni au reactionat cu aceeasi vehementa fata de decizie
Liderii AUR iau atitudine fata de decizia CCR de interzicere a candidaturii la prezidentiale a Dianei Șoșoacă. După George Simion care a spus ca niciunui român nu i se poate lua dreptul de a candida si a atras atentia ca asta i se poate intampla si lui, Claudiu Tarziu a avut o reactie pe Facebook:
-
Ciolacu verifică zonele lovite de inundații acum trei săptămâni: Am promis că nu voi lăsa niciun român în urmă
Liderul PSD a ajuns în zonele afectate de inundațiile devastatoare din urmă cu trei săptămâni. Marcel Ciolacu s-a declarat mulțumit de eforturile depuse de autoritățile locale care lucrează la refacerea infrastructurii distrusă de ape.
-
Procesul care a îngrozit Franţa - Filmările în care Gisèle Pelicot era violată de bărbați, prezentate pentru prima dată în public
Pentru prima dată, videoclipuri şi fotografii au fost difuzate vineri, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan, Franța, dar acest lucru nu a schimbat poziţia inculpaţilor, care au susţinut aproape toţi că au crezut că participă la un „scenariu" libertin.
-
S-a aflat recent cum reușește Michael Schumacher să comunice în prezent, iar detaliile sunt sfâșietoare
Michael Schumacher a avut, weekendul trecut, prima sa apariție publică de la tragic accident suferit cu 11 ani în urmă pe pârtia de schi. Aceasta a fost o întâlnire cu un grup mai mare de apropiați, în contrast cu cercul restrâns de persoane care îi sunt aproape în mod constant.
-
Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
Până la 600 de oameni au fost împuşcaţi mortal în câteva ore de militanţi având legături cu al-Qaida într-un atac comis în august asupra unui oraş din Burkina Faso, potrivit unei evaluări de securitate a guvernului francez, care aproape dublează numărul morţilor citat în rapoartele anterioare.
-
Sondaj CURS - Partidele care ar intra în Parlament și ce majorități se pot forma pentru viitorul Guvern
Un sondaj de opinie CURS de tip Omnibus realizat la nivel național, în perioada 10 - 23 Septembrie 2024, indică faptul că formarea noii majorități în urma alegerilor parlamentare din decembrie ar fi dificil de realizat dacă PSD și PNL nu vor continua alianța de guvernare.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ceva uriaș se pregătește în China: Giganții mondiali retrag miliarde de dolari într-un ritm record
- 2.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 3.Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
- 4.Secretul lui Polichinelle: CIA și MI6 au planificat Operațiunea Kurk din Ucraina
- 5.UE va intra in război cu Rusia. Noului comisar pentru apărare cere armament si trupe
- 6.BlackRock jubilează: Occidentul mobilizează resurse imense pentru reconstrucția Ucrainei. Câți bani se vor investi
- 7.Franța oferă un homosexual declarat pentru funcția de comisar european. Ursula a cerut o femeie. Macron: "Îndeplineşte toate criteriile cerute!"
- 8.Directorul CIA zugrăvește un tablou sumbru: "Asta este cea mai mare amenințare!"
- 9.Politico: Americanii și britanicii se tem că Ucraina va fi învinsă in această iarnă
- 10.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu