Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Mesaj dur de la Casa Albă: Fereastra se închide în ceea ce privește finanțarea SUA pentru Ucraina

Postat la: 14.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Congresul SUA trebuie să aprobe cât mai curând posibil cererea Casei Albe de ajutor pentru Ucraina, pentru a preveni consecințe grave pentru apărarea Ucrainei, a declarat consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan într-un briefing de presă.

"Cu fiecare săptămână care trece, capacitatea noastră de a finanța în totalitate ceea ce considerăm că este necesar pentru a oferi Ucrainei instrumentele și capacitățile de care are nevoie atât pentru a-și apăra teritoriul, cât și pentru a continua să facă progrese, acest lucru devine din ce în ce mai greu", a declarat Sullivan reporterilor, potrivit Kyiv Independent. "Așa că, pentru noi, fereastra se închide".

Sullivan a declarat că președintele Joe Biden a înaintat Congresului o cerere de finanțare care includea fonduri pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor americane. Parlamentarii republicani din Camera Reprezentanților au blocat sprijinul financiar pentru Ucraina, excluzând ajutorul militar suplimentar din cea mai recentă propunere de buget. În cazul în care nu se ajunge la un acord bugetar până la 17 noiembrie, SUA se confruntă din nou cu o „închidere" a guvernului.

Camera a adoptat un acord bugetar provizoriu la 30 septembrie pentru a menține guvernul funcțional încă 45 de zile. Acel proiect de lege a exclus, de asemenea, fonduri pentru Ucraina. Sullivan a declarat că lipsa de fonduri a afectat deja capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva invaziei la scară largă a Rusiei. "Are deja un efect asupra capacității noastre de a oferi Ucrainei tot ceea ce are nevoie, iar acest efect se va agrava în timp", a spus el. În timp ce Sullivan a declarat că SUA este în prezent încă în măsură să furnizeze ajutorul militar pe care Ucraina l-a cerut, o finanțare completă ar asigura că sprijinul rămâne consistent și eficient.

Sullivan a discutat, de asemenea, despre viitoarea întâlnire a lui Biden cu președintele chinez Xi Jinping la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) de la San Francisco, care va avea loc la 15 noiembrie. El a spus că războiul Rusiei împotriva Ucrainei va face parte din discuțiile liderilor. "Președintele Biden a avut o serie de conversații sincere cu președintele Xi cu privire la chestiunea sprijinului militar acordat Federației Ruse în desfășurarea războiului său din Ucraina", a spus el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE