Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Înalt oficial al SUA, primă reacție la rachetele lansate de Coreea de Nord: "Este prodund destabilizator!"

Postat la: 14.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Testele cu rachete ale Coreii de Nord sunt profund destabilizatoare şi periculoase, iar Phenianul nu a răspuns încă la niciun demers diplomatic al Washingtonului, a declarat joi secretarul de stat al SUA Antony Blinken, citat de Reuters.

Administraţia Biden a impus miercuri primele sale sancţiuni asupra programelor de înarmare ale Coreei de Nord, în urma unei serii de lansări de rachete nord-coreene, inclusiv două de săptămâna trecută. De asemenea, doreşte impunerea mai multor sancţiuni de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat miercuri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield. Blinken a spus că Statele Unite au precizat clar că nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord şi că sunt dispuse să se angajeze în discuţii fără condiţii prealabile.

"Din păcate, nu numai că nu a existat niciun răspuns la aceste demersuri, dar răspunsul pe care l-am văzut... a fost teste de rachete reînnoite, ceva care este profund destabilizator. Este periculos şi contravine unei întregi serii de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Cred că prin unele dintre acestea Coreea de Nord încearcă să atragă atenţia. A făcut asta în trecut. Probabil că va continua să facă asta", a spus Blinken. Statele Unite şi aliaţii săi sunt concentraţi să se asigure că sunt protejaţi şi că există repercusiuni asupra activităţii cu rachete ale Coreii de Nord, a adăugat Blinken.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE