Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prima reacție a lui Joe Biden, după explozia de la spitalul din Gaza: Sunt revoltat!

Postat la: 18.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Joe Biden a declarat marţi, într-un comunicat oficial, că este "revoltat şi profund întristat de explozia" dintr-un spital din oraşul Gaza şi de "pierderile teribile care au rezultat din aceasta".

Preşedintele american, care susţine că a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei "imediat după ce a auzit vestea", spune că le-a cerut consilierilor săi "să continue să culeagă informaţii despre ceea ce s-a întâmplat exact".

Preşedintele Statelor Unite, care a urcat marţi seară la bordul Air Force One cu destinaţia Israel, nu a comentat originea atacului care a provocat moartea a cel puţin 200 de persoane, în contextul în care Hamas dă vina pe Israel, iar armata israeliană pe Jihadul Islamic. Casa Albă a anunţat marţi că Joe Biden nu se va mai deplasa în Iordania în cadrul călătoriei sale în Orientul Mijlociu, informează The Guardian.

Decizia lui Joe Biden de a anula escala planificată în Iordania după o vizită în Israel vine după ce Iordania a anulat summitul cvadripartit programat pentru miercuri cu preşedintele american şi liderii egiptean şi palestinian, la care urmau să discute despre războiul dintre Israel şi Hamas. Summitul preşedintelui american Joe Biden, care urma să aibă loc miercuri la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei, preşedintele egiptean Abdel Fattah Sissi şi preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost anulat, a anunţat ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE