Putin amenință să trimită submarine nucleare "mult dincolo de Europa de Est: "Pregătește Rusia pentru un război pe scară largă împotriva NATO"
Postat la: 13.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat intenția de a extinde capacitățile navale rusești în zone cu mult dincolo de Ucraina și Europa de Est, probabil într-un efort de a consolida și extinde capacitatea Rusiei de a amenința Occidentul, arată o analiză publicată de think-tank-ul Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).
Putin a participat pe 11 decembrie la ceremonia de ridicare a drapelului pentru două submarine cu rachete strategice cu propulsie nucleară: transportatorul de rachete de croazieră Krasnoyarsk (submarin clasa Yasen-M) și transportorul intercontinental de rachete balistice Emperor Alexander III (submarin clasa Borei-A). Evenimentul a avut loc la șantierul naval Sevmash, fabrică din Severodvinsk, regiunea Arhangelsk. Putin a declarat că cele două noi submarine s-ar alătura Flotei Pacificului Rusiei (Districtul Militar de Est) pentru a apăra granițele de Est ale Rusiei.
Liderul de la Kremlin a adăugat că Rusia intenționează să consolideze cantitativ marina rusă și să consolideze puterea navală a Rusiei în Arctica și Orientul Îndepărtat și în Marea Neagră, Baltică și Caspică. Putin a susținut că șantierul Sevmash are comenzi să transfere, în următorii ani, trei submarine din clasa Borei-A și încă cinci submarine din clasa Yasen-M către marina rusă.
"Construcția și lansarea de noi ambarcațiuni navale sunt întreprinderi costisitoare și consumatoare de timp, iar interesul lui Putin de a extinde capacitățile navale rusești în toate zonele în care Rusia are o bază navală sugerează că liderul rus ar putea intenționa să includă expansiunea navală ca parte a efortului pe termen lung de extindere a forței militare rusești în alte părți ale lumii.
Efortul de restructurare și expansiune pe termen lung al armatei ruse urmărește să pregătească Rusia pentru un viitor război convențional pe scară largă împotriva NATO, iar angajamentul de a trimite resurse navale costisitoare în zone dincolo de Ucraina și Europa de Est are ca scop probabil să amenințe NATO și aliații săi în mai multe regiuni.
Kremlinul a subliniat în mod obișnuit că Rusia este o putere navală a Pacificului, aflată în căutarea unui parteneriat de apărare egal cu China. Rusia s-a angajat în poziții navale în Marea Okhotsk în mai 2023, cu scopul de a descuraja continuarea sprijinului japonez pentru Ucraina.
Tot pe 11 decembrie, Putin a participat la o întâlnire privind dezvoltarea economică a zonei arctice a Rusiei. Liderul de la Kremlin a subliniat în fața audienței interesul strategic al Rusiei în zona Arctică, o regiune în care Moscova ar putea intenționa să consolideze capacitățile navale, având în vedere recenta aderare a Finlandei la NATO și viitoarea intrare a Suediei în alianță.
Nu este clar dacă producătorii navali ruși vor putea produce ambarcațiuni navale strategice la scara și calitatea dorite de Kremlin în următorii ani, deși Rusia continuă eforturile de a-și mobiliza treptat baza industrială de apărare (DIB) și ar putea decide să concentreze aceste eforturi asupra tuturor producătorilor navali ai Rusiei", se arată în analiza ISW.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Horațiu Potra este liber. Tribunalul Prahova a admis contestaţia liderului mercenarilor la controlul judiciar. Decizia este definitivă
Liderul mercenarilor, Horațiu Potra, este liber. Tribunalul Prahova a admis, vineri după amiază, 13 decembrie, contestaţia înaintată de acesta la măsura controlului judiciar impusă în ceea ce îl priveşte prin decizie a Judecătoriei Ploieşti. Instanţa a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care solicitase arestarea preventivă a acestuia.
-
Panică în SUA, după ce mai multe drone misterioase au apărut pe cer
O apariție misterioasă de drone în statul New Jersey a generat cereri pentru declararea unei „stări de urgență" și a atras atenția publicului și a autorităților. Oficialii sugerează posibilitatea ca acestea să provină de la o „navă-mamă" iraniană aflată în largul coastei de est.
-
Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
Președintele Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Un articol din 2003 arată că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Călin Georgescu pe vremea când era primar al Sibiului.
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) ar fi trebuit să trimită Parchetului documentele care arată că alegerile prezidențiale au fost viciate înainte ca acestea să fie declasificate.
-
S-au descoperit legături cu iz penal între Donald Trump și o platformă care finanțează Hamas sau Hezbollah
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de preşedintele ales al SUA Donald Trump şi miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunţat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorităţi şi experţi financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale şi organizaţii militante precum Hamas şi Hezbollah.
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la aeroport, a anunţat un oficial american, relatează AFP.
-
Stenogramă din dosarul Potra - Călin Georgescu, întâlnire cu liderul mercenarilor și discuție cu Frăția Ortodoxă: "Viața sau țara!"
Horațiu Potra, rezervist al Legiunii Străine Franceze, a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Ploiești, decizia fiind motivată de participarea acestuia la întâlniri clandestine și conexiunile sale cu persoane controversate.
-
Modelul Hannah e grotesc: Cum ar putea arăta oamenii în 2050
Un model digital grotesc, denumit „Hannah", arată efectele pe termen lung ale lipsei de somn asupra organismului uman. Creat de cercetători britanici, Hannah reprezintă o femeie de 45 de ani în anul 2050, care suferă de diverse probleme de sănătate cauzate de un regim de somn insuficient, sub șase ore pe noapte, relatează Daily Mail.
-
Nebunie pe piețe: anunțul lui Trump a făcut ca Bitcoin să sară de 100.000 de dolari
Criptomoneda bitcoin, susţinută încă de "efectul Trump", a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de dolari joi. În jurul orei 3.36, ora Parisului, cea mai mare criptomonedă după capitalizare se tranzacţiona la 100.102 dolari.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 5."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 6.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu