Socialism in SUA doar pentru bogați. Capitalism pentru ceilalți
Postat la: 27.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Într-un editorial pe tema socialism vs capitalism, Thomas L. Friedmnan, din ediția de azi a New York Times, îl citează pe Ruchir Sharma, șef la Morgan Stanley, autor al cărții „Cele zece reguli ale națiunilor de succes."
Potrivit aprecierilor acestuia, dobânzile mici și deficitele mari stimulează financiar piețele mai mult decât economia reală. Astfel, cei mai bogați 10 la sută din America, care dețin mai mult de 80 la sută din acțiuni, și-au triplat banii în ultimii 30 de ani, iar 50% din populație au muncit pe piețele reale pentru a supraviețui, având câștig zero. Productivitatea mediocră din economia reală a dus la venituri limitate atât pentru clasa săracă, cât și pentru cea de mijloc.
Analistul de origine indiană vorbește despre paradoxul pandemiei. Acțiunile la bursă au crescut în timp ce numărul locurilor de muncă s-au diminuat catastrofal. "Există elefanți care zboară" a apreciat el. Productivitate mai mică duce la o creștere economică mai lentă și „o micșorare a plăcilor tectonice pentru toată lumea". Ca atare, nimeni nu ar trebui să fie surprins „că Millennials și Gen Z devin dezamăgiți de această formă distorsionată de capitalism și spun că preferă socialismul," conchide Sharma.
Marile companii devin și mai imense și mai monopoliste în această epocă a banilor ușori, a ratei dobânzii scăzute, mai apreciază editorialistul Friedman. "Internetul a permis companiilor, precum Amazon, Google, Facebook și Apple, să adune grămezi de numerar mai mari decât rezervele multor state naționale", a spus Sharma. Între timp, a adăugat el, pe măsură ce guvernele continuă să intervină pentru eliminarea recesiunilor, recesiunile nu mai pot purifica economia de companiile ineficiente.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Româncă celebră infectață cu tulpina africană arată aventura COVID-19: "S-au încurcat rezultatele testelor, voluntarii m-au salvat!"
Fosta jurnalistă Liana Alexandru este unul dintre cei doi pacienți cu COVID-19 în cazul cărora s-a depistat tulpina sud-africană a SARS-COV2. Ea povestește într-o postare pe Facebook întreaga sa aventură COVID-19.
-
Furt de criptomonede în valoare de 620.000 de dolari reusit de un bărbat din Iași. Procurorii arata cum a fost posibil
O companie din insulele Cayman - al șaptelea operator de criptomonede la nivel mondial - a fost victima unei infracțiuni de fraudă informatică. Mai exact, potrivit procurorilor, un bărbat din Iași a reușit să acceseze sistemul informatic al firmei și să fure criptomonede de 620.000 de dolari.
-
Șoșoacă scandalizată: "Politicieni corupți și trădători de neam și țară nu au făcut altceva decât să impună sclavizarea și îngenuncherea unui întreg popor"
Senatorul Diana Șoșoacă a lansat o serie de acuze extrem de dure la adresa politicienilor și a oamenilor legii "nu au făcut altceva decât să impună sclavizarea și îngenuncherea unui întreg popor, dar și manipularea prin televiziunile șpăguite cu peste 70 de milioane de euro, pentru a vinde poporului minciuna COVID 19 pentru a induce și a menține panica".
-
Siguranța față de Covid în pericol! Sunt 166 tipuri de măști neconforme și numărul acestora este în creștere spune ANPC
ANPC anunță că încă trei notificări date de România în ce privește alertele de măști neconforme de pe piață au fost validate de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene - RAPEX. Astfel conform celor 31 alerte transmise numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 166.
-
Dosarul "Proxeneții de Tenerife". Mandat de arestare pentru sexy-peremista din AUR: "Eu nu controlez pasarica nimanui!"
Judecătoria Câmpia Turzii a admis cererea procurorilor de arestare preventivă în dosarul „Proxeneții din Tenerife" a prim-vicepreședintelui AUR Galați, Ancuţa Cârcu, fost membru PRM. Femeia locuiește în Tenerife, unde are un club.
-
Dr. Fauci e contrazis de supercomputerul Fugaku. Raspunsul la intrebarea "Suntem mai protejați dacă purtăm două măști sanitare?"
Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela fluxul de particule de virus de la oameni care poartă diferite tipuri și combinații de măști, scrie Reuters. Simularea japonezilor arată că portul a două măști sanitare simultan nu oferă prea multe beneficii, față de purtarea corespunzătoare a unei singure măști.
-
Studiu recent: Noul coronavirus preferă grupa de sânge A
Un nou studiu oferă dovezi suplimentare potrivit cărora persoanele cu anumite grupe de sânge prezintă mai multe riscuri de a contracta COVID-19.
-
Politistul care "a stat de 6" pentru talhari. Infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euro
Un agent din cadrul Politiei orasului Pancota din judetul Arad a asigurat iesirea unor hoti dintr-o casa de unde furasera 300.000 de euro dintr-un seif, plus bijuterii si alte bunuri de valoare estimate la alte zeci de mii de euro.
-
Diete - Porc, pui sau brânzeturi: ce să mânânci dacă vrei să slăbeşti
Carne sau brânzeturi? Carne - spun nutriționiștii, daca vreți să slăbiți. Și o salată. Cantitatea de grăsime e controlabilă. Brânzeturile îngrașă și conțin, de fapt, mai multa grăsime decât ceafa de porc.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Băieții să fie "mai bărbați" - un program al ministerului educației chinez pro-masculinizare
- 2.Donald Trump e tot mai aproape de achitare in Senatul SUA in ciuda procesului de impeachment
- 3.Fanii lui Trump interziși! In Canada "Proud Boys" este pe aceeași listă cu "Al Qaeda" și "Statul Islamic"
- 4.Avertismentul președintei Comisiei Europene: Cresc fraudele cu vaccinuri. Din Rusia vin milioane şi milioane de doze
- 5.Germania, Suedia și Polonia vor expulza câte un diplomat rus, în replică la expuzările de vineri din Rusia
- 6.Un jurnalist care și-a prezis propria moarte prin asasinare a fost găsit mort!
- 7.Rusia către UE: Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!
- 8.Rusia a anunţat primele studii clinice cu vaccinuri combinate: "Toţi ceilalţi merg acum pe urmele noastre"
- 9.Donald Trump nu va putea candida pentru un mandat în 2024, anunță o apropiată: "A mers prea departe. Nu-l mai recunosc!"
- 10.Hackerii lui Kim Jong Un au furat peste 300 de milioane de dolari în 2020 pentru a finanța dezvoltarea de arme nucleare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu