Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Stare de urgență la New York din cauza inundațiilor. Metropola americană a fost acoperită de ape

Postat la: 29.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ploile abundente care au căzut în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Statelor Unite au inundat străzile din New York şi au paralizat parţial funcţionarea metroului şi a aeroporturilor locale, determinându-le pe autorităţile americane să îndemne populaţia să dea dovadă de prudenţă.

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a decretat "stare de urgenţă" pentru New York, Long Island şi estul metropolei americane, precum şi în valea râului Hudson, din cauza "precipitaţiilor extreme pe care le observăm", a anunţat ea pe reţeaua de socializare X.

Imagini obţinute de jurnalişti de la AFP, companii mass-media locale şi utilizatori ai reţelelor de socializare arată vehicule care înaintează cu dificultate pe străzi inundate sau chiar complet blocate din cauza apei care ajunge până la geamurile maşinilor.

Mai multe staţii din gigantica reţea de metrou a oraşului american au fost parţial inundate şi mai multe linii centrale au fost închise în Brooklyn. "Continuăm să evacuăm apa de pe şine care a fost adusă de inundaţiile produse în mai multe gări din Brooklyn şi Manhattan", a anunţat compania de metrou newyorkeză pe contul ei de pe reţeaua de socializare X.

Aeroportul La Guardia a anunţat la rândul său că toate căile de acces către terminalul A sunt "în prezent închise".

Politiciana Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentantă a Partidului Democrat în Congres, a anunţat într-un e-mail adresat angajaţilor ei că precipitaţii cuprinse între 50 şi 120 de litri pe metru pătrat au căzut în cartierele Manhattan, Queens şi Brooklyn şi că alte precipitaţii cuprinse între 25 şi 70 de litri pe metru pătrat sunt aşteptate în aceleaşi zone.

Potrivit serviciilor americane de meteorologie, intemperiile sunt cauzate de o zonă depresionară aflată de-a lungul regiunii Mid-Atlantic, care atrage aer umed de deasupra oceanului, "producând zone cu ploi puternice deasupra regiunilor din nordul şi estul ţării".

Aceste inundaţii sunt tratate cu mare seriozitate de autorităţile din New York, unde uraganul Ida a provocat în septembrie 2021 moartea a 13 persoane (şi a mai multor alte zeci în regiunile adiacente), cele mai multe dintre victime fiind blocate în subsoluri de imobile transformate în apartamente într-un oraş afectat de o gravă criză a locuinţelor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE