Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Statele Unite sunt îngrijorate în privinţa grupurilor neo-naziste din Ungaria, după ruperea unor steaguri curcubeu de pe clădirea primăriei din Budapesta

Postat la: 18.08.2020 - 10:17 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Duminică, Elod Novak, vicepreşedinte al organizaţiei de extremă-dreapta "Our Homeland Movement", a înlăturat un steag curcubeu instalat pentru a marca paradele Pride de pe clădirea primăriei din Budapesta şi l-a aruncat la gunoi. Poliţia l-a reţinut pe Novak.

Ambasada a anunţat că este "profund îngrijorată" din cauza acestor incidente. "Libertatea de exprimare este un drept fundamental care trebuie să poată fi exercitat fără intimidare. Neo-naziştii sau alte grupuri care susţin ura nu trebuie să fie tolerate în nicio societate", potrivit ambasadei.

Comentariile Ambasadei SUA au fost susţinute de un comunicat al unui grup de ambasade, pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a Budapest Pride, care a inclus o serie de evenimente şi afişe în capitala ungară, în această lună, tradiţionala paradă de solidaritate fiind anulată din cauza epidemiei de coronavirus.

Un purtător de cuvânt al guvernului a spus că autorităţile îşi fac treaba, Ungaria fiind o ţară unde legile sunt respectate. Grupurile de protecţie a drepturilor omului afirmă că ostilitatea faţă de persoanele LGBT+ a crescut de când premierul naţionalist Viktor Orban a câştigat al treilea mandat, în 2018.

Potrivit grupului internaţional ILGA, care susţine drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor şi persoanelor intersex, Ungaria a scăzut în 2019 cel mai mult în Europa în privinţa respectării drepturilor, chiar dacă este înaintea aproape tuturor ţărilor est-europene. Polonia se află pe ultimul loc în Europa.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE