Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA și Egiptul au eșuat în negocierile cu Israelul: trecerea Rafah a fost distrusă și nici măcar cetățenii străini nu pot ieși

Postat la: 17.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează în ceea ce priveşte livrarea de ajutoare în Gaza şi evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate, relatează Reuters. De asemenea, SUA arată faptul că trecerea Rafah nu mai este operațională și nu se pot elibera nici măcar cetățenii străini.

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este oficial închisă, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza. Egiptul a declarat luni că Israelul nu cooperează cu livrarea de ajutoare în Gaza şi cu evacuarea deţinătorilor de paşapoarte străine prin singura intrare pe care nu o controlează în totalitate, lăsând sute de tone de provizii blocate.

Cairo a declarat că punctul de trecere Rafah, o deschidere potenţial vitală pentru aprovizionarea cu provizii extrem de necesare în enclava palestiniană asediată de Israel, nu este închisă oficial, dar a devenit nefuncţională din cauza atacurilor aeriene israeliene asupra părţii din Gaza. "Până în prezent, guvernul israelian nu a luat o poziţie cu privire la deschiderea punctului de trecere Rafah din partea Gaza pentru a permite intrarea asistenţei şi ieşirea cetăţenilor din ţări terţe."

Oficialii americani sperau ca Rafah să funcţioneze pentru câteva ore luni, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, adăugând că speranţele anterioare de deschidere a punctului de trecere au fost spulberate. Războiul în curs de desfăşurare a făcut ca livrarea de ajutoare prin Rafah să fie "foarte dificilă", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE