Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Summitul BRICS ar putea să fie mutat din Africa de Sud în China, iar Vladimir Putin ar scăpa de mandatul de arestare

Postat la: 01.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Summitul BRICS ar putea să fie mutat din Africa de Sud în China, care nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga, scrie Reuters, citând surse apropiate de chestiune. Potrivit acestora, acesta este modul în care autoritățile sud-africane doresc să evite discuțiile despre decizia CPI de a-l aresta pe președintele rus Vladimir Putin.

Oficialii sud-africani au încercat să-l congingă pe președintele Cyril Ramaphosa să mute summitul în China, informează The Daily Telegraph. Surse din ziar au declarat că acest lucru se datorează și deciziei CPI.

Pe 17 martie, CPI a emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin. Instanța a constatat că Vladimir Putin "ar fi fost responsabil pentru crime de război legate de deportarea ilegală a copiilor". În aprilie, autoritățile sud-africane l-au invitat la summitul BRICS. În același timp, Africa de Sud este supusă jurisdicției CPI și este obligată să-i aresteze pe cei pe care instanța i-a considerat suspecți în acest caz.

Autoritățile sud-africane au promis că se vor consulta cu Rusia. Pe 12 mai, Vladimir Putin a vorbit la telefon cu președintele sud-african Cyril Ramaphosa. Aceștia au discutat despre pregătirile pentru summitul BRICS. Potrivit Sunday Times, autoritățile sud-africane discută cu Rusia formatul față în față al summitului BRICS din cauza deciziei CPI.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE